Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Reuters

V Německu udeřily bouře a lijáky, na festivalu se zranily desítky lidí

  • 3
Po tropických vedrech se do Německa přihnaly silné bouřky. Na jihozápadě země se po přívalových deštích objevily lokální povodně. V souvislosti s počasím bylo zraněno přes 90 lidí, většina z nich na hudebním festivalu Southside pro 60 000 fanoušků, který pořadatelé kvůli počasí nakonec zrušili. V Porýní-Falci vykolejil kvůli sesuvu půdy vlak.

Vykolejení vlaku na trati mezi Koblencí a Frankfurtem nad Mohanem způsobil sesuv mezi stanicemi Bacharach a Oberwesel. Lehké zranění utrpělo devět pasažérů, strojvůdce se zranil těžce. Kvůli vyprošťovacím pracím je trať nyní uzavřená.

25.června 2016 v 11:43, příspěvek archivován: 25.června 2016 v 15:28

Regionalexpress fährt in Geröllhalde und entgleist: 10 Verletzte https://t.co/YWxk3l34u4 @focusonline (fho) pic.twitter.com/ieaeM1DYez

Celkem 82 lidí museli lékaři ošetřit v obci Neuhausen ob Eck, kde se konal hudební festival Southside. Pět lidí skončilo v nemocnici a pořadatelé se nakonec rozhodli, že akci, na niž přijelo kolem 60 000 fanoušků, raději zruší. Jak si lidé zranění přivodili, agentura neupřesnila.

Problémy s místními záplavami řešily některé obce na západě Německa už v pátek. Například obec Stromberg v Porýní-Falci velká voda odřízla od světa, když zaplavila přes 60 domů. Krupobití v Hesensku zase krátkodobě zablokovalo dopravu.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video