Ozbrojenec držel rukojmí na čerpací stanici v Německu, zadržela ho policie

  • 65
Zhruba tři a půl hodiny zadržoval v pondělí ozbrojený muž na čerpací stanici v západoněmeckém městě Bochum rukojmí. Zadržovanou ženou byla zaměstnankyně pumpy, vyváznout se jí podařilo bez zranění, informovala agentura DPA. Nezraněn je také ozbrojenec, kterého policie zadržela. Jeho motiv je zatím nejasný, zřejmě souvisel s jeho soukromými problémy.

„Pachatele jsme zadrželi, aniž by byl zraněn. Také zaměstnankyně čerpací stanice je v bezpečí a i ona je bez zranění,“ uvedla bochumská policie, podle které lze motiv činu hledat patrně v soukromém životě pachatele. Teroristický motiv policie vyloučila. 

Muž podle místního serveru WAZ požadoval kontakt se svým synem, policie to ale nepotvrdila. Zaměstnankyně čerpací stanice, která byla držena jako rukojmí, byla podle policistů náhodnou obětí a s ozbrojencem se nezná.

Speciální jednotky německé policie uzavřely okolí čerpací stanice v bochumské čtvrti Langendreer. Obyvatelé z okolních domů nesmějí vycházet na ulici.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video