(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Reuters

Dcera političky AfD recitovala o útoku imigranta, diskvalifikovali ji

  • 382
Politická vášně vzplanuly kolem recitační soutěže pro mládež v německém Špýru. Když dcera političky Alternativy pro Německo vystoupila s básní o útoku imigranta, dostalo se jí mohutného potlesku. Porota ale 14letou dívku diskvalifikovala, informuje stanice BBC.

„V dalekých krajích padl do rukou pašerákům/ bez pasu a bez mobilu přišel do naší posvátné německé země. Nemohl si najít holku, tak vzal nůž a jednu si sehnal...“

Tak zněly verše, které zarecitovala Marie Müllerová na soutěži, jež byla součástí širší iniciativy bujující proti rasismu mezi mládeží. BBC informuje, že dívka si vysloužila nejhlasitější potlesk publika, porota ji však vyloučila. Když vítězem prohlásila jiného účastníka, někteří posluchači se tomu vysmáli.

Müllerová se dokonce ani nemohla zúčastnit vyhlašování vítěze. Organizátoři ji obvinili, že soutěž zneužila k propagaci Alternativy pro Německo. Její matka byla totiž za tuto proiimigrantskou stranu minulý rok zvolena do Bundestagu. 

Nicole Höchstová později na sociálních sítích svoji dceru urputně bránila a postěžovala si, že jejich dům kdosi posprejoval. „Moderní nacisté špiní domy ostatních lidí,“ napsala Höchstová.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video