Anonymové hrozí v Německu bombovými útoky, šest radnic se muselo evakuovat

  • 34
Radnice v šesti městech v různých částech Německa v úterý ráno policie evakuovala poté, co obdržela anonymní hrozby. V několika případech policisté potvrdili, že se jednalo o výhrůžky bombou, informovala agentura DPA. Budovy nyní prohledávají zásahové jednotky se psy.

Německé úřady zaznamenaly v poslední době sérii více než stovky anonymních bombových hrozeb.

Zaměstnanci a návštěvníci museli ráno opustit radnice ve městech Augsburg v Bavorsku, Göttingen v Dolním Sasku, Kaiserslautern v Porýní-Falci, Chemnitz (Saská Kamenice) v Sasku, Neunkirchen v Sársku a Rendsburg ve Šlesvicku-Holštýnsku. Policie uzavřela i okolí radnic, na mnoha místech byla omezena i hromadná doprava. 

26.března 2019 v 10:42, příspěvek archivován: 26.března 2019 v 11:38

„Wären schlecht beraten, wenn wir es nicht ernst nehmen würden“ https://t.co/KBoyW79Hvy

Podle policejní mluvčí z Göttingenu policie radnici evakuovala v souvislosti s anonymní bombovou hrozbou. Její kolega z Kaiserslauternu uvedl, že výhrůžka dorazila e-mailem. Elektronickou poštou dostali anonymní hrozbu, že je na radnici bomba, také v Neunkirchenu. 

Policie ve všech případech zdůraznila, že zatím nemá informace o konkrétním ohrožení, a opatření, která přijala, jsou preventivní.

Agentura DPA upozornila, že už několik měsíců dostávají politici, úřady a soudy po celém Německu výhrůžné dopisy, jejichž autory jsou údajně pravicoví extremisté. Berlínské státní zastupitelství uvedlo, že se zabývá více než stovkou případů výhrůžných zpráv, které obdržely instituce z celé země. Žádná bomba se zatím nenašla. 

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video