Diskuze

Jde nám o čas, policie se chová nelidsky, říká Češka o protestech v Lützerathu

Jedním ze stovek demonstrantů, kteří se snaží bránit osadu Lützerath na západě Německa před zbořením kvůli rozšiřování hnědouhelného dolu, je dvacetiletá dívka z Česka. O sobě řekla pouze to, že se ve vlasti angažuje v ekologickém hnutí Limity jsme my. Aktivisté podle ní teď bojují o čas, protože za šest týdnů skončí sezona kácení, což by demolici Lützerathu odložilo.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JD

aktivisté pociťují pocit bezpráví ;-D to je fór ... právo uznávají jen když se jim hodí

3 0
možnosti

Omotat stromy bleskovicí ,těm nahoře dát ultimátum a pak ty stromy začít odstřelovat.Alespoň teď němečtí politici vidí co zapříčinili,že se začali řídit radama dětí.A je vidět že se ty děti tady mají dobře.Proto dělají tyhle hlouposti.

3 0
možnosti
PM

P49e87t25r 28M92a81r43e93k

12. 1. 2023 20:01

Buldozerem srovnat se zemi a hotovo. Na odchod jim dat 24hodin a pak to vzít útokem.

Jednou je to soukromý majetek s demolicnim rozhodnutím, tak ze ti ekoteristi jsou tam neoprávněně. Proč neprotestuji v zemích jako SAE, Omán apod. Protože by se s jimi policie nebavilo a byl daleko tvrdší.

8 0
možnosti
MMP

Tak ta tam ma slusne vymeteno...

9 0
možnosti
ID

I97v75a74n 81D32í15t44ě

12. 1. 2023 19:43

Třeba jednou prozře...

1 0
možnosti
LU

A před několika dny se německým paslovem roku stalo slovo "ekoterorista".

3 0
možnosti
VH

Spolková vláda a zemská vláda souhlasně rozhodly. Mají demokraticky zvolené vlády právo nějak rozhodnout?

Určitě tam probíhaly příslušné povolovací procesy, jako EIA a podobně, a nějak byly vyhodnoceny. O přiměřenost ceny se šlo soudit. Tak co je špatně?

12 0
možnosti
JK

J18a79k23u47b 63K45o49s

12. 1. 2023 18:49

Za prvé. Vůbec nich nepsat. Za druhé. Vypráskat je odtamtud jak nejrychleji to jde a dát jim zásah k úhradě. Dnešní bláznivé zákony jim dávají milon možností jak mohli protestovat legálně. Teď je hotovo a jen porušují zákon.

12 0
možnosti
AP

Doba kdy strana trozhodovala o tom, co bude zítra v Rudém Právu je bohudík pryč. Ti, co obsadili vesnici chtějí tu dobu zpátky.

Takže určitě o tom psát, ale hlavně také ctít demokratické instituce a jejich rozhodnutí. Nakonec by se ukázalo, že vlastně není o čem psát.

0 0
možnosti
LS

Policie s vyklízením Lützerathu začala ve středu ráno. Zásah však zpočátku doprovázely násilnosti, kdy aktivisté házeli na policisty kamení, dlažební kostky, dělobuchy a také několik zápalných lahví. Situace se postupně uklidnila, ale nadále je napjatá.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/nemecko-aktiviste-dul-lutzerath-rwe-ceska.A230112_155916_zahranicni_kha

Podle té české aktivistky je to právě policie, která proti těmto vrhačům postupuje nelidsky a svítí jim do očiček. Co na tuto "argumentaci" říct slušného?;-D;-D

21 0
možnosti
MN

V dobách, kdy ještě policie (četnictvo) nemělo vybavení pro obranu při demonstraci, tj. štíty, vodní děla atd., tak se muselo začít do davu střílet. Komunisti to dobře věděli a taky jak toho propagandisticky využít a proto pri stávkách provokovali jako teď tihle.

0 1
možnosti