Leandra Becerraová.

Leandra Becerraová. | foto: Profimedia.cz

Zemřela nejstarší žena světa. Podle mexických úřadů jí bylo 127 let

  • 23
Mexičanka Leandra Becerraová, která byla tamními úřady pokládána za nejstarší ženu světa, zemřela ve čtvrtek ve svém domě ve městě Zapopan v centrálním Mexiku. Její jméno nefigurovalo na oficiálních seznamech nejstarších lidí, protože žena v minulosti postrádala doklady.

Její věk potvrdily mexické úřady. Mají doklady o tom, že se narodila 31. srpna 1887 ve státě Tamaulipas na severu země. 

Sedmdesátiletý vnuk Samuel Alvear uvedl, že žena zemřela ve čtvrtek ráno, když náhle přestala dýchat. Problémy s plícemi začala mít před několika měsíci. 

Guadalupe Diazová, šéfka centra pro seniory v Zapopanu, uvedla, že Becerraová měla pět dětí. Všechny už jsou po smrti. Úřad napočítal 161 přímých potomků Becerraové. 

Server mexiconewsdaily.com napsal, že svou dlouhověkost připisovala zdravé chuti k jídlu a množství spánku, ale také tomu, že se nikdy nevdala. I ve vysokém věku ráda zpívala s vnoučaty a flirtovala s mladými muži, kteří ji přišli navštívit. Ráda si dopřála čokoládu, tortillu a fazole.

zdroj: www.youtube.com
,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video