Polský kamion vjel na Slovensku pod závory, rychlík ho minul o centimetry

  • 71
O velikém štěstí může mluvit řidič polského kamionu, když na Slovensku vjel i přes blikající červené výstražné světlo na přejezd pod spouštějící se závory. Přestože na kolejích chvíli zaváhal, nakonec se rozjel, závoru projel a vzápětí projíždějící rychlík ho minul jen o centimetry.

Událost se stala v úterý ráno v obci Turany u slovenského Martina v severní části země, policie o ní informovala na Facebooku.

„Polský kamion vjel na železniční přejezd a v tom se závory spustily dolů. Přerazil je a jen těsně se tak vyhnul srážce s rychlíkem na trase Košice - Bratislava,“ uvedla policie. Podle serveru aktuality.sk se vše seběhlo kolem 7. hodiny ranní.

Případem se nyní zabývá policie. Řidič ani strojvůdce nebyli pod vlivem alkoholu.

Proč třiačtyřicetiletý řidič vjel na přejezd i přes blikající červené výstražné světlo, policie zjišťuje. Muži nyní obvinění z přečinu obecného ohrožení, za což mu hrozí trest odnětí svobody od šesti měsíců až tři roky.

Turany

Turany


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video