Kamion u Turína prorazil závory, srážku s vlakem nepřežili dva lidé

  • 40
U italského Turína se v noci srazil kamion s vlakem. Nehoda se stala krátce před půlnocí na přejezdu u obce Caluso na severu země. Neštěstí si vyžádalo dvě oběti a nejméně 23 zraněných. Náraz byl tak silný, že tři vagony vykolejily. Podle železniční společnosti litevský kamion prorazil závory.

Na místě zahynul strojvedoucí vlaku, který jel na trase z Turína do města Ivrea.

Později zemřel jeden z dvou nejhůře raněných, které vrtulník přepravil do nemocnice.

Většina lidí vyvázla s lehčími zraněními, řidič kamionu s litevskými poznávacími značkami nebyl zraněn vůbec, poznamenala agentura AP.

Ke srážce podle italských médií došlo ve 23:20. Regionální železniční společnost uvedla, že na přejezdu byly před příjezdem vlaku spuštěny závory, ale kamion, mířící do nedalekého skladiště, je z dosud neznámých důvodů přerazil a skončil na kolejích.

Jedna z cestujících, která utrpěla zlomeninu nohy, uvedla, že cítila, jak padá, a bála se, že zemře. Scénu po srážce vylíčila jako strašlivou.

Záchranáři prohledali trosky, aby se ujistili, že v nich neuvízl žádný z cestujících.

Caluso, Itálie

Caluso, Itálie

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video