Fotografie získaná z facebookového účtu Zyrus Vince 21. února 2024 ukazuje letecký pohled na dopravní nehodu v Mabinay na Filipínách. (21. února 2024) | foto: Profimedia.cz

Nákladní vůz s lidmi na korbě se na Filipínách zřítil ze svahu

  • 0
Nákladní vůz převážející na své korbě hromadu lidí sjel ve středu v centrální části Filipín ze silnice a zřítil se ze svahu . Při nehodě zemřelo nejméně 14 lidí. Co nehodu způsobilo, není zatím jasné.

Nehoda se podle agentury AP stala v blízkosti města Mabinay v provincii Negros Oriental. Většina cestujících jela na nákup prasat a dalších hospodářských zvířat, uvedla místní policie.

Co pád způsobilo, není zatím jasné. Řidič vyšetřovateli řekl, že něco nebylo v pořádku s brzdami, a on proto ztratil kontrolu nad vozidlem. To následně sjelo ze silnice a zřítilo se do 40 metrů hluboké rokle.

V hornaté oblasti Filipín v posledních dnech silně pršelo a silnice mohla být podle policie kluzká.

Smrtelné dopravní nehody jsou na Filipínách časté, uvádí agentura. Mohou za to chatrná vozidla, nedostatek bezpečnostních zábradlí či dopravních značek a nedostatečné vymáhání dopravních předpisů.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video