VIDEO: Mývalovi se podařilo zdolat mrakodrap, jeho výstup se vysílal online

  • 21
Mýval se rozhodl vyšplhat na jeden z nejvyšších mrakodrapů v americkém městě St. Paul. Do úterního odpoledne se dostal až do třiadvacátého patra, což je přes šedesát metrů vysoko, a stal se internetovou celebritou. Ve středu se ho však zaměstnancům útulku podařilo odchytit.

Mývalovo dobrodružství začalo v úterý okolo jedenácté hodiny dopoledne, když si reportér MPR NEWS Tim Nelson všiml chundelatého zvířete, které bylo uvězněno na střeše domu v centru města St. Paul. 

„Pracovníci údržby vyšli ven s několika prkny spojenými k sobě a zvedli je směrem k mývalovi. Mysleli, že po nich zvíře sleze dolů na ulici a uteče,“ popsal Nelson. Mýval se však vyděsil, přelezl na spodek pětadvacetipatrového mrakodrapu UBS Tower a vydal se vzhůru. Do úterního odpoledne vyšplhal až do třiadvacátého patra, tedy do výšky téměř jednašedesát metrů. 

Místní zpravodajské stanice začaly příběh vysílat online v přímém přenosu. Mývalovo dobrodružství tak pod hashtagem #MPRraccoon sledovalo celé město. V úterý odpoledne mohli lidé zvíře vidět, jak odpočívá u okna několik pater pod vrcholkem budovy.  

O mývalovi se dozvěděl i hollywoodský režisér James Gunn, v jehož filmu Strážci galaxie byl právě mýval jedním z ústředních hrdinů. Gunn slíbil, že věnuje tisíc dolarů na charitu ve jménu „kohokoliv, kdo tohoto mývala zachrání.“

12.června 2018 v 21:44, příspěvek archivován: 13.června 2018 v 11:44

My picture from the 13th floor around noon. Hope he makes it down OK! #mprraccoon https://t.co/gfVWysn9iO

St. Paulský útulek ale neměl mnoho možností, jak zvířeti pomoci. Záchranná mise by totiž byla příliš nebezpečná jak pro mývala, tak pro pracovníky. „Mýval se musí zachránit sám,“ vysvětlil v úterý Nelson.

Pracovníci útulku umístili na střechu budovy past s krmením pro kočky. Doufali, že by mohla mývala přilákat a umožnila jim, aby zvíře odchytili. 

V úterý večer však bylo podle CBS NEWS vidět, že zvíře slézá z budovy dolů. Během patnácti minut měl mýval sestoupit ze třiadvacátého patra do sedmnáctého. Strach o zdraví zvířete se však během středy podařilo zažehnat. Mýval totiž vyšplhal až na střechu, kde ho zaměstnanci útulku odchytli, informovala UBS Plaza na svém twitteru.

13.června 2018 v 14:29, příspěvek archivován: 13.června 2018 v 15:26

After a delicious meal of soft cat food, #mprraccoon has been caught and will be picked up by Wildlife Management. Goodbye friend! https://t.co/twcBPpjOQk

Město St. Paul se nachází přibližně patnáct kilometrů od města Minneapolis.

Město St. Paul se nachází přibližně patnáct kilometrů od města Minneapolis.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video