ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: AP

Jako pan Tau. Cestující nechtěl čekat, vystoupil dveřmi na křídlo letadla

  • 17
Mohlo to připomínat scénu z filmu o panu Tau. Třiatřicetiletému muži se na letišti v Miami nechtělo čekat v dlouhé frontě na vystoupení po příletu. Otevřel si proto nouzový východ a vylezl na křídlo letadla. Po zadržení řekl policii, že se necítil dobře. Záchranáři muži naměřili vysoký tlak a převezli ho do nemocnice.

Na letišti v americkém Miami ve středu okolo sedmé hodiny tamního času přistálo letadlo společnosti American Airlines.

Když letoun již stál u gatu a cestující čekali, až budou moci vystoupit, otevřel se nouzový východ a na křídlo letadla vlezl 33letý muž.

Cestujícího okamžitě zatkla americká Celní a pohraniční stráž (U.S. Customs and Border Protection), poté si ho převzala policie.

Muž policistům pověděl, že se necítí dobře. Záchranná služba mu naměřila vysoký tlak a převezla ho do nemocnice.

„Víme o incidentu, který se odehrál během letu 920 Amerických Aerolinek z Cali v Kolumbii do Miami v USA. Zatímco cestující odcházeli z letadla do gatu, jeden cestující otevřel nouzový východ nad křídlem a vyskočil na rampu. Muž byl okamžitě zadržen... Děkujeme členům našeho týmu za profesionalitu a omlouváme se našim zákazníkům za nepříjemnosti, “ uvedla letecká společnost v prohlášení.

Podle úřadů muž nezpůsobil zpoždění žádného letu a nikdo se během incidentu nezranil.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video