Mezi matrjoškami zemřely dvě ženy

  • 4
Při požáru na tržišti s uměleckými předměty a starožitnostmi na východě Moskvy zemřely dvě ženy. Oheň hasiči po dvou hodinách uhasili. Požár vypukl ve 13:15 moskevského času v místní kavárně a odtud se rozšířil na další domy.

Na místě zasahovalo 22 hasičských týmů.

Evakuována byla pouze část tržnice.

Jedna žena se při požáru otrávila zplodinami. Druhá přišla o život v důsledku zranění, která utrpěla, když skočila z okna hořící budovy.

Oheň se nakonec rozšířil na plochu několika tisíc metrů čtverečních. Hašení požáru komplikovaly malé zásoby vody. "To jste čekali, že tu budou hydranty a hasicí přístroje? Tady jsme jsme v Rusku, lidi na to kašlou," řekl adentuře AP jeden z hasičů.

Tržiště Izmajlovská vernisáž je velmi populární mezi místními i turisty. Na trhy chodí tisíce lidí. Prodávají se zde především starožitnosti a lidové výrobky ze zemí bývalého Sovětského svazu, jako uzbecké koberce nebo dřevěné panenky "matrjošky".

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video