Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Mexiko zasáhlo zemětřesení o síle šesti stupňů Richterovy škály

  • 25
Hlavní město Mexika dnes zasáhlo zemětřesení o síle 6 stupňů Richterovy škály. Otřesy byly citelné zejména ve výškových budovách. První zprávy neuvedly, že by byl někdo raněn nebo že by zemětřesení způsobilo nějaké škody.

Epicentrum zemětřesení se podle agentury AFP nacházelo asi 30 kilometrů jihovýchodně od města Tixtla ve státě Guerrero, tedy asi 240 kilometrů směrem na jih od hlavního města v hloubce 40 kilometrů.

Rada českého velvyslanectví v Mexiku Petr Mikyska ČTK řekl, že v místnosti, kde právě v době zemětřesení seděl na jednání, se houpal lustr. V celé zemi prý zkolabovala mobilní telefonní síť.

"Bojím se. My, Mexičané, nejsme zvyklí žít v takovém strachu. A teď to vše, ekonomická krize, nemoc a ještě toto. Mám pocit jako při apokalypse," řekla dvaadvacetiletá sociální pracovnice Sarai Pajasová.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video