Mexická policie zabavila narkobaronovi pistole vykládané zlatem a diamanty (4. května 2010)

Mexická policie zabavila narkobaronovi pistole vykládané zlatem a diamanty (4. května 2010) | foto: AP

Mexická policie zabavila narkobaronovi zbraně vykládané zlatem a diamanty

  • 3
Policie ve městě Zapopan v mexickém státě Jalisco se po zátahu proti drogovému bossovi chlubí zajímavým úlovkem. V narkobaronově sklepě našla 31 pistolí vykládaných zlatem, stříbrem a diamanty.

Nalezené zbraně se podle policistů lišily jak hodnotou své výzdoby, tak kalibrem. Na všech bylo vyryté jméno majitele a místního drogového bosse: Lobo Valencia.

Cele jméno marnivého mafiána zní Oscar Orlando Nava Valencia. Ve sklepě policisté našli také doklady na jeho jméno, marihuanu, čtyři pušky, 700 nábojů a šperky.

Valencia nefiguruje na seznamu 24 nejhledanějších drogových bossů, na jejichž hlavu vypsala mexická vláda celkovou odměnu 2,4 milionu dolarů. V hierarchii mexické drogové mafie ale zastává důležité místo jako pravá ruka Joaquina Guzmána, který seznamu hledaných narkobaronů kraluje, napsal list The Daily Telegraph.

Mexická policie zabavila narkobaronovi pistole vykládané zlatem a diamanty (4. května 2010)

Podle americké ministryně zahraničí Hillary Clintonové mexické drogové kartely vydělají na pašování narkotik do USA 25 miliard dolarů (asi 500 miliard korun) ročně. Podle odborníků na drogovou problematiku je to ale daleko víc.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video