Pětiletý chlapec spadl do úzké studny. Vytáhnout se ho snaží už dva dny

  • 79
Na severu Maroka pokračuje přes 40 hodin záchranná operace. Snaží se pomoct pětiletému chlapci, který v úterý spadl do studně hluboké 32 metrů. Dítě pravděpodobně utrpělo zranění na hlavě.

Chlapec je pravděpodobně zraněný, ale je stále naživu, napsal marocký server Le Matin. Na místě je těžká technika a několik desítek záchranářů, policistů a zástupců místních organizací.

Chlapec jménem Raján spadl do úzké studně ve vesnici Ighrán v provincii Šafšávin, když si v její blízkosti hrál. 

Úřady se snaží za každou cenu zachránit chlapcův život, hadicemi je k němu přiváděna voda, jídlo a kyslík. Podle snímků z kamery spuštěné do hlubiny je dítě při vědomí.

Na místo byli povoláni také jeskyňáři, podle nich záchranu komplikuje úzký profil studně. Dolů se pokoušelo spustit několik dobrovolníků, ale zatím se nikomu nepodařilo dostat až k dítěti. 

„Je tam velmi malý průměr, asi 25 centimetrů a v hloubce 28 metrů se ještě zužuje. Nedokázali jsme se k němu dostat,“ řekl šéf svazu místních jeskyňářů Muhammad Jasín Kahabí.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: Maroko

Video