Diskuze

Azovstalu se týdny snažili pomoci piloti. Ač věděli, že zemřou, řekl Zelenskyj

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v sobotu uvedl, že ve snaze zásobovat poslední obránce Mariupolu zahynulo mnoho ukrajinských pilotů. Označil je za hrdiny. Podle poradce ukrajinského ministra vnitra Antona Heraščenka se bude o obraně Azovstalu jednou učit na vojenských školách.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

V půli dubna nařídil Putin nedobývat Azovstal, ale oblehnout ho tak, aby ani moucha neproletěla. Tak jací hrdinové? Rusové prostě čekali, až Azovcům dojde jídlo, střelivo, léky a naivní víra, že je nějak spasí Zelenskij, který o tom denodenně krafal. Možná kdyby si prokopali chodbu do moře, mohli někteří uplavat.

1 0
možnosti
LV

L52u11m57i56r 46V56a67n93e88k

21. 5. 2022 18:48

"ruská propaganda vykresluje příslušníky pluku Azov za neonacisty" Už jste je viděli tyto hrdiny když vyšli a museli ukázat to co mají vytetováno na těle? Hákové kříže, říšské orlice,Hitlera atd. Nosí něco takového pionýři?. Ať se někdo někde v Evropě takto ukáže a určitě se příštích pár let bude dívat na svět přes zamřížované okénko.Anebo mají tito "hrdinové"výjimku? Pro Rusy je to perfektní reklama, protože tím mohou zdůvodnit jejich speciální akci spojenou s denacifikací. A už jsem to psal, že tento žvanil v Kyjevě tady blábolí něco o pomoci.

Celou dobu hlásal,jak ukrajinské jednotky tlačí Rusy zpátky,jestli v Chersonské oblasti u Charkova atd a že už jsou na ruských hranicích. Tak by byla dobrá otázka na místě, proč tedy raději nespojil tyto ukrajinské síly a s podporou letectva neudeřil na Mariupol a osvobodil tyto "hrdiny"? Spíš to vypadá na to , že jenom tloukl špačky,skutek utek a že veřejnost jenom obelhává. Vždyť je to také dramatický umělec a něco takového sehrát je pro něj maličkost.

3 9
možnosti
JM

Ne, neviděl jsem je. Nedělám si iluze o nějakých beráncích se svatozáří, ale nevěřím, že by šlo čistě o neonacisty s vytetovanými orlicemi hitlerem apod. Dejte své fotky na web, pokud jste se s nimi setkal a vyfotil si je, nebo nám odkažte věrohodný zdroj k tomu, abychom si mohli udělat jasno v tom, co tvrdíte. Rovnou říkám, že ruské zdroje opravdu neberu, ani ukrajinské.

2 0
možnosti
MB

Visoce presna ruSSka raketa :-). Oni ti ruSSi jsou tak presni, ze denni znici 500 skladu a kasaren a to po cele 3 mesice... A zahranicni sklady zbrani tak 6x denne :-)

5 4
možnosti
MR

Chtělo by se to doučit češtinu

3 1
možnosti
PJ

Furt se řeší, co zvorali Rusáci, ale tohle mně osobně přijde jako dost velké ukrajinské selhání. nechali si obklíčit 2000 svých nejlepších vojáků... a pak tohle... o kolik helikoptér a pilotů tam vlastně přišli, když Zelenský mluví o 90 % ztrátách??

4 7
možnosti

To obléhání rusákům blokovslo tak 20tis. vojáků. Takže ukrajincům toto velice výrazně pomohlo v prních náporech náporu udržet pozice jinde a vydržet než obdrželi dodávky zbraní.

7 0
možnosti

Jestli se jich nevrátilo +/- 90 procent, o kolik tedy přišli vrtulníků?

0 1
možnosti
VM

to radši neříají, takže o dost.

1 1
možnosti
MS

Na ty fotky se nedá dívat, aby jednomu netekly slzy... Běžte kamsi, ruští skřeti a ruští fašisté, skončíte v pekle, do jednoho za tyhle hrůzy.

Zavřete se do toho svého sojuzu, vařte si bořšč, chlastejte vodku a tancujte kozáčka. Hlavně už nikam jinam nechoďte, nikdo vás nikde nechce, a chtít nebude.

Máte šíleného vládce.

Sláva Ukrajině!🇺🇦❤

9 1
možnosti
MB

Rusum se zacina darit :/

0 6
možnosti
PM

Obsazení Azovstalu bylo otázkou času. Město jako takové už měli v rukou dávno. To není žádný úspěch.

5 0
možnosti
JB

J39a44n 89B68i87e11l25i61k

21. 5. 2022 15:03

Jezisi to je kecal. On ty jeho pindy bere jeste nekdo vazne?

2 10
možnosti
KH

To víte, to není váš "pravdomluvný" Putler...

4 2
možnosti

Azovstalu se týdny snažili pomoci piloti. Ač věděli, že zemřou, řekl Zelenskyj

Podle Zelenského tak činili, i když věděli, že se 90 procent z nich nevrátí.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/mariupol-ukrajinsti-piloti-zelenskyj.A220521_105630_zahranicni_pitt

------------

Soudnému bylo jasné, že se "Azovští" vzdají, tak proč tak lehkovážně nechat zabíjet vlastní vycvičené piloty a nechat ničit drahé stroje?

:-/!!

4 10
možnosti
MG

Ten čas, který trvalo než se vzdali, tam měl totiž zásadní strategický význam.

6 2
možnosti
JL

Ano tomu co se dnes píše věřím. Např. o těch 90% ztrát. Bylo to i jinde a dříve.

3 1
možnosti