ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Maďarsko propustilo českého řidiče, který se hádal s celníky

  • 33
V Maďarsku byl v úterý odpoledne propuštěn český řidič autobusu, který byl v neděli krátce po půlnoci zadržen na chorvatsko-maďarské hranici po incidentu s pracovnicí celní služby. Informovala o tom delegátka cestovní kanceláře T Split tour, jejíž klienti autobusem cestovali. Bez dalších podrobností to potvrdilo české velvyslanectví v Budapešti.

Delegátka Kateřina Macourková řekla ČTK, že zatím není jasné, zda byl šofér z něčeho obviněn. Uvedla, že po propuštění maďarští policisté odvezli řidiče asi 15 kilometrů k benzinové stanici. „Nemá svůj mobilní telefon, ten mu byl zabaven. Koupil si narychlo maďarskou kartu, aby se s námi mohl spojit,“ uvedla Macourková. Cestovní kancelář podle ní řeší, jak řidiče dostat zpátky do republiky.

Řidič vezl v noci na neděli zhruba 50 pasažérů z dovolené v Chorvatsku. Zadržen byl na hranicích po incidentu s celnicí při kontrole kufrů. Řidič se ženou se podle delegátky tehdy chvíli dohadovali.¨

 „Nato si řidič chtěl vyfotit identifikační čísla celnice a volat na ambasádu. Podařilo se mu jednu celnici v budce vyfotit, otočil se a chtěl se podívat do telefonu, načež ho druhá celnice chytla za ruku. On se v pudu sebezáchovy ohnal, snažil se ji setřást a ona upadla. Na řidiče se vrhli celníci, nasadili mu pouta a odvedli ho,“ popsala před dvěma dny Macourková. V úterý dodala, že celnice chytila řidiče za zraněnou ruku a on jednal reflexivně.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video