Maďar si po čtvrt roce vyzvedl miliardy

  • 3
Maďarské loterijní společnosti se přihlásil výherce rekordního jackpotu. O svou výhru 5 miliard forintů (630 milionů korun) se přihlásil po čtvrt roce od losování. Tak dlouho prý čekal, aby se mohl na nezvyklou sumu připravit.

Loterijní společnost Szerencsejáték už výhru vyplatila. Vítězným tiketem se podle mluvčího společnosti László Somraie prokázal maďarský občan.

Sázenku podal v městečku Sárvár, odkud ale nepochází. Byl tam v lázních a během pobytu si vsadil tiket na pět losování. Při čtvrtém se na něj usmálo štěstí.
 
Muž středního věku o sobě společnosti prozradil, že sází už desítky let a nepřestal ani po rekordní výhře. "Když už jsem vyhrál takovou sumu, je věcí cti, abych ve hře pokračoval," řekl.

O výhře se muž dověděl z televizního vysílání okamžitě po losování 29. listopadu loňského roku. Na otázku, proč s přihlášením tak dlouho otálel, odpověděl, že víc než ztráty několika desítek milionů forintů na úrocích si cení bezpečnosti a času na přípravu, jak s výhrou naloží.

Velkou část výhry chce věnovat na charitu.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: lázně

Video