Diskuze

Analytik: Putinova armáda v panice. Ukrajinci mohou u Charkova brzy dojít k hranici

Ukrajina zaznamenává v posledních dnech řadu vojenských úspěchů. Zejména u Charkova se ruský postup zastavil a Ukrajinci přecházejí do protiofenzivy. V Rozstřelu to řekl publicista a vojenský a bezpečnostní analytik Lukáš Visingr. Podle něj je stále pravděpodobnější, že by Ukrajina mohla ve válce s Ruskem uspět.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J76i15ř19í 68K93u11n81e63š

11. 5. 2022 22:37

Já mám obavu, abychom si ty zprávy nemalovali moc na růžovo. Fregata Admiral Makarov byla prý viděna netknutá u Sevastopolu a sestřelený vrtulník na Hadím ostrově byl dost pravděpodobně ukrajinský, protože vysazoval vojáky na louce za základnou a ne na Rusy obsazeném heliportu. Čerpání nepotvrzených zpráv ze sociálních sítí není úplně košer novinařina.

1 3
možnosti

Ten vrtulnik bol jednoznacne rusky pretoze BK2 ho celu dobu zameriaval (az do zasahu). Keby to bol ukrajinsky, naco by to BK2 robil? Takze je to potvrdene a ty tu vypisujes vyvratene konstrukcie.

1 0
možnosti
Foto

Optimismus je jistě jenom omezený.

Co vidíme, je nadřazenost svobodného ducha proti hrubé síle diktátora.

Organizace ukrajinské armády je už od 2014 přizpůsobována organizační struktuře NATO, vstup do Nato je jejich cíl.

Stručná charakteristika- NATO organizuje už i malé skupiny vojáků, vedené zkušeným poddůstojníkem, jako samostatné akční jednotky, zadán je cíl, jak ho dosáhnout, řeší nezávisle na generálech tyto desítky až stovky vojáků - bez zpětných dotazů u vyšších šarží. Mohou proto rychle reagovat na změny situace.

Doba, kdy armády nastupovaly seřazené ve čtvercích jsou už dávno pryč.

Rusko má stále ještě v hlavách své Borodino.

18 0
možnosti

Filmy se určitě točit budou.

2 0
možnosti

Kdepak by se asi tak našel vhodný herec pro roli Zelenského? :-)

0 0
možnosti

No vida, same dobre zpravy. Jen at podlehaji panice, at si odzkousi vlastni mediciny kdy terorizovali obyvatele suvereniho statu. Jeste obsadit tak 5km do vnitrozemi Ruska aby se vytvorila naraznikova zona. R^ [UA]

3 0
možnosti
Foto

Bitva je jenom část úkolu. Kutuzov to ve své příručce popsal. Po vyhrané bitvě je třeba nejenom obsadit, ale i udržet, to je už mnohem těžší.

Na obsazení Ruska nemá ukrajinská armáda dost vojáků a také o to nejspíš nestojí. Mají sami dost práce se svým velkým územím. Vetřelce jenom vytlačí z vlastního státu a dost.

5 0
možnosti

Zažeňte je až k Moskvě k putinově protijadernému bunkru.

2 0
možnosti

Motivace a čas. Pokud ruSSáci neprovedou mobilizaci, tak je zmobilizovaná Ukrajina nakonec umlátí moderníma "čepicema". Zůstane spálená novodobá Železná opona, kde je nakonec celkem jedno kudy přesně povede. Ukrajina musí ale udržet Oděsu a volný přístup k moři kvůli obchodu. Likvidace dalších křižníků dává dobrej smysl.

9 0
možnosti

S tím vytlačováním Rusů od Charkova bych byl opatrný. Mohlo by se jednat o lest, jak dostat Ukrajince z hustě obydlené oblasti do otevřeného terénu. Tam by si ruští rakeťáci s nimi lépe poradili než ve městech.

3 9
možnosti

A nebo taky ne...

4 0
možnosti

J86i20r89i 57D47o92b82r57ý

11. 5. 2022 12:11

Lukasenko neni spojenec, ale vazal/loutka. Bez ruske pomoci by uz davno skoncil a Belorusko by vypadalo a jednalo jinak.

13 0
možnosti

J47i59r50i 53D18o61b39r82ý

11. 5. 2022 12:11

Opps, spatne zarazeno, ale nevadi.

1 0
možnosti

J15i60r30i 72D53o40b19r33ý

11. 5. 2022 12:09

Na neomezeny optimismus je jeste brzo.

Ruskove stale cely kveten postupuji (za neudrzitelnych ztrat) kolem Severodonecku/Lysycansku o jednotky km denne, ale vzdalenost kterou potrebuji uzavrit na ose Yampil-Popasna je pouhopouhych ~45km a pouhe 2 silnice.

Jasne, ze jejich sance dosahnout a udrzet obkliceni je problematicka, ale cil je to lakavy, za normalniho stavu aglomerace ~300000 obyvatel.

Ale opatrny optimismus uz je asi na miste.

1 0
možnosti

A taková to Rusko byla velmoc, že se jí báli i amíci

8 0
možnosti

Američané měli logicky respekt z jaderného úderu nejdřív fanatických gerontů v politbyru a pak nevyzpytatelného šílence Putina.

Rozdíl byl jen v tom, že politbyro byl orgán oddaných soudruhů

a Putin je diktátor, který se s nikým radit nemusí.

9 0
možnosti