VIDEO: Při požáru v londýnské zoo zemřel hrabáč, pohřešují se čtyři surikaty

  • 13
V londýnské zoologické zahradě v sobotu ráno vypukl požár. Jeho příčina zatím není známá, hasiči jej však už mají pod kontrolou. S živlem bojuje přes sedmdesát hasičů, několik zaměstnanců museli ošetřit lékaři. Živel zahubil samici hrabáče kapského Mishu, nezvěstné jsou rovněž čtyři surikaty.

Hořet začalo v budově kavárny a obchodu nedaleko prostoru, kde návštěvníci mohou krmit zvířata. „V plamenech jsou zhruba tři čtvrtiny kavárny a obchodu,“ uvedli hasiči v prohlášení. 

Nyní už mají podle BBC živel pod kontrolou, v zoo přesto zůstanou až do rána. Několik zaměstnanců se nadýchalo kouře a museli je ošetřit lékaři.

Podle prvních zpráv nebyla tamní zvířata v ohrožení, později však správci uvedli, že zahynula devítiletá samice hrabáče kapského Misha, informovaly The New York Times. Pohřešují se také čtyři surikaty.

Zoo proto na Twitteru uvedla, že bude po zbytek soboty zavřená. 

23.prosince 2017 v 10:33, příspěvek archivován: 23.prosince 2017 v 12:07

ZSL London Zoo is currently dealing with an incident on site after a fire broke out. We’d like to reassure you that the fire is now under control. The Zoo will be closed today until further notice. We will update as quickly as the situation allows.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video