Muž v Londýně lezl bez jištění na nejvyšší britský mrakodrap

  • 10
Na nejvyšší budovu v Británii, londýnský The Shard (česky střep), ráno po jeho hraně šplhal muž bez jištění. Záběry neznámého odvážlivce zveřejnila na svém twitterovém účtu rozhlasová stanice talkRADIO. Policie později uvedla, že s mužem uvnitř mrakodrapu mluvila, do vazby ho nevzala.

Svědci k mrakodrapu přivolali policii kolem 5:15 místního času (6:15 SELČ), přičemž lezec se podle všeho následně dostal až na vrchol budovy. 

„Na místě byli záchranáři, muž vlezl do budovy a tam s ním policisté mluvili. Nebyl zatčen,“ citoval deník Evening Standard prohlášení policie.

The Shard je vysoký přes 300 metrů a má 95 pater, uvnitř jsou kanceláře, restaurace, obchodní pasáž a hotel. Evening Standard připomíná, že v roce 2013 na něj lezli aktivisté z organizace Greenpeace. Nesli při tom vlajku s heslem „Zachraňte Arktidu“ a šlo o jejich protest proti plánům ropné společnosti Shell zahájit těžbu u severního pólu.

08.července 2019 v 08:05, příspěvek archivován: 08.července 2019 v 11:04

VIDEO: BREAKING: A man has been spotted climbing to the top of London's Shard this morning. Police say he is now inside and talking to officers. https://t.co/N48TeXvCHV

Pro zobrazen? videa mus?te m?t zapnutou podporu JavaScriptu

BREAKING: A man has been spotted climbing to the top of London's Shard this morning. Police say he is now inside and talking to officers. https://t.co/N48TeXvCHV

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video