ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Školám v Lipsku i dalších městech někdo e-mailem vyhrožoval násilím

  • 4
Přes deset škol v Lipsku ale i v dalších německých městech dopoledne obdrželo e-maily, které vyhrožují násilím. Ve školách kvůli tomu zasahovala policie, situace je ale nyní pod kontrolou, jak napsal server listu Leipziger Volkszeitung.

V Lipsku museli uzavřít a prohledat jedenáct škol. V některých se žáci zabarikádovali v učebnách. Po určitou dobu nesměl nikdo dovnitř ani ven, napsal německý server MDR. „Kolem půl desáté jsem od svého syna dostala sms zprávu, že kvůli hrozbě nemůže opustit školu,“ řekla deníku Bild matka jednoho z žáků.

Po prohledání škol byla po několika hodinách obnovena výuka, sdělil policejní mluvčí serveru listu Focus. K přesnému obsahu hrozby se mluvčí nevyjádřil. Řekl pouze, že se v určitý čas mělo něco stát, ale ani dlouho poté k ničemu nedošlo.

V Sasku byl v pondělí první školní den po podzimních prázdninách. V sousedním Sasku-Anhaltsku obdržela výhrůžný e-mail dvě gymnázia v Magdeburku. Ani zde se ale hrozba nenaplnila. Jedna ze škol přesto zrušila vyučování, napsal server listu Die Zeit.

V Bavorsku na jihu Německa se hrozba podle dosavadních informací týkala pouze jednoho gymnázia, které muselo opustit více než 800 žáků a učitelů. Poplach byl ale již odvolán, napsal zpravodajský portál Bavorského rozhlasu.

Vyšetřovatelé pátrají po odesilateli e-mailů, které školy dostaly v ranních hodinách ve stejném znění. E-maily vyhrožovaly, že školy postihne řádění a v kolonce adresát bylo napsáno „obětem“. Také z těchto okolností se zdá, že odesilatelem může být spíše mladší osoba, naznačuje Leipziger Volkszeitung.„Varování bereme velmi vážně,“ řekla mluvčí policie. Počet škol, kam výhrůžné zprávy dorazily, nemusí být konečný.

17.října 2016 v 11:27, příspěvek archivován: 17.října 2016 v 11:57

E-Mail erreichte mehrere Schulen im Bundesgebiet. Gehen derzeit nicht von Ernsthaftigkeit aus, haben aber umfangreiche Maßnahmen eingeleitet

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video