Diskuze

Video a fotografie přímo z epicentra. Co napovídají o explozi v Bejrútu

Objevilo se nové video, které ukazuje výbuch ve skladu v Bejrútu z bezprostřední blízkosti. Záznam ukazuje sérii menších třaskavých explozí následovaný větším výbuchem. Na sociálních sítích též koluje obraz tří techniků, kteří sváří u otevřených dveří skladiště naplněného dusičnanem amonným, z kterého se mohou vyrábět bomby.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No moc toho na tom videu z bezprostřední blízkosti vidět není, ale tesně před výbuchem je vidět jak v tom skladu něco menšího vybuchuje něco jako pyrotechnika nebo vojenská munice.

0 0
možnosti

Tady zdroj obsahu místního článku.

Včera jsem to četl, je neuvěřitelné s jakou rychlostí, se to Nick Waters podařilo dát dohromady. Kde sehnat tu fotku těch lidí co "štelují" ty vrata..

Rozhodně tam nemají svářečku!

https://www.bellingcat.com/news/mena/2020/08/04/what-just-blew-up-in-beirut/

0 0
možnosti

Té pohádce těžko někdo uvěří. Materiál pro výrobu výbušnin nechají ve skladu 6 let a kdyby nevybouchl, tak by tam asi byl věčně, když firma, která ho vlastnila, zkrachovala.

Nebyl ledek přivezen a ponechán ve skladu jako neomezená zásoba materiálu pro výrobu výbušnin? V této části světa je spotřeba velká.

0 0
možnosti

Kladivo a majzlík by spíš svědčily o zadřených dveřích, které se snažili zavřít.

5 0
možnosti

V ČR se také svařovalo a byla to pěkná rána: V České Lípě explodoval bývalý sklad benzinu, dva lidé zemřeli:

https://www.idnes.cz/zpravy/cerna-kronika/v-ceske-lipe-explodoval-byvaly-sklad-benzinu.A110325_120223_liberec-zpravy_jav

0 0
možnosti

Když pominu, že terminus technicus je "svařovat", nikoli "svářet" (ale to je pro pisálky z iDnesu marginalita), nevidím na fotkách nic, než tři chlápky v umolousaném odění a nějaké ruční nářadí (kladivo, majzlík).

Zajímalo by mě, jak média a svědci dospěli k názoru, že na přítomní muži svařovali, to mi není jasné. Nemají ochranné štíty nebo brýle, na snímku není ani svářečka, ani elektrické kabely, ani bomby s plynem - nic. Kdyby mě média neinformovala co má fotografie dokazovat, myslela bych si, že se tam ti chlápci vloupali, nebo mají vyměňovat zárubně, ale ve snu by mě nenapadlo, že pracují s otevřeným ohněm.

18 0
možnosti
Foto

Souhlas, ale když už jste začal s tím názvoslovím, tak opravdu „bomby" s plynem? :-)

3 1
možnosti

A už je to tu ruská stopa vedie priamo ku Grečuškinovi , ruskému agentovi !

2 0
možnosti

Hmm, pokud si pamatuji ze svých pokusů z raného mládí, kdy bývalá výroba dělbuchů a raketového paliva mým koníčkem, tak dusičnan amonný je skvělé okysličovadlo, které hoří a (v uzavřeném prostoru) exploduje skutečně znamenitě! Akorát je předtím bezpodmínečně nutné ho smísit s nějakou hořlavinou...

1 0
možnosti

Tiež si pamätám , v drogerii sa predával v kilovom balení ! Už si presne nepamätám jeho názov . Ale všetci sme robili rakety , rozpustil sa , papier sa namočil , opatrne vysušil , trochu petroleja a narobili sa rakety ....to bola zábava !

0 0
možnosti

Jazyková poznámka ke článku, sice blbost, ale autor by měl psát správně:

- Když někdo pracuje se svářečkou, tak správně česky "svařuje"

- když se někdo hádá, tak ve staročeštině "se sváří, vyvolává svár"

12 0
možnosti

Vám už naozaj z tých prázdnin *ebe , pán učiteľ ? Všetky červené ceruzky sú nabrúsené ?

0 8
možnosti
Foto

Expert uplne na vsechno Donald J. Trump opakoval znovu svou teorii, ze se jednalo o akt terorismu. 8-o

0 1
možnosti

Při troše moudrosti by si mohl člověk pomyslet, že prezident USA má o něco lepší informace než prostý čtenář, že? Jenže...;-D

3 0
možnosti