Nahoru bez jištění, dole v poutech. Brit zdolal mrakodrap v Barceloně

  • 29
Britský lezec George King zdolal další mrakodrap. Zcela bez jištění vylezl na jeden z nejvyšších, který v Evropě je, 116 metrů vysokou budovu hotelu Meliá v Barceloně. Cestou ze střechy zpět ho zatkla katalánská policie, hrozí mu pokuta.

Kingovi cesta vzhůru po skleněné fasádě hotelu trvala zhruba 20 minut.

„Když jsem byl nahoře, připadalo mi, že jsem se ocitl v úplně jiné dimenzi blaženosti. Když jsem cestou dolů potkal policii, měl jsem pořád hlavu v oblacích,“ řekl lezec, který při zdolávání mrakodrapu nepoužil lano ani jiné zajištění.

Není to poprvé, co King vylezl až na vrchol některé z výškových budov po Evropě. Pochází z anglického Oxfordu a v roce 2019 vylezl i na londýnský mrakodrap The Shard (Střep) vysoký 310 metrů.

Výsledkem bylo, že poté strávil šest měsíců v nápravném zařízení pro mladistvé. King momentálně cestuje po Evropě v dodávce. V Barceloně to není poprvé, kdy se rozhodl vylézt na výškovou budovu, King už byl i na střeše mrakodrapu Agbar Tower, který je vysoký 144 metrů.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video