Diskuze

Ruské dopravní letadlo nouzově přistálo na sibiřském poli. Na vině byla závada

Dopravní letoun Airbus A320 ruské společnosti Ural Airlines musel v úterý ráno nouzově přistát na poli v Novosibirské oblasti v Rusku. Informovaly o tom ruské tiskové agentury. Podle předběžných údajů nikdo nebyl zraněn, uvedly s odvoláním na ministerstvo pro mimořádné situace. Podle něj na palubě stroje byl o 167 lidí včetně 23 dětí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HK

Zapomneli sundat ty pneumatiky z kridel ...

1 0
možnosti
PC

Sice lze pochválit piloty a pěkné přistání v poli, ale....

a, pokud jim odešel jen hydraulický okruh "Green", tak je letadlo bez problémů ovladatelné a i za relativně nepříznivých meteo situacích, zastaní na cca 2000 metrech.

b, to piloti netuší, že při otevřených dvířkách a vysunutém podvozku má A320 spotřebu o 195 procent (tedy skoro třikrát) větší než při běžném provozu???

c, mohli přistát na kazachtánských letištích (tři jsou zhruba na polovině vzdálenosti než Novosibirsk), ale asi by jim letadlo zabavili. Je totiž ukradené leasingovce a nezákoně přeregistrované v Rusku.

d, na těhle fotkách to vidět není, ale na jiných je vidět nenatřené a silně korodované náběžné hrany a klapky. Do toho vleze jen naprostý šílenec.

2 0
možnosti
Foto

Kvalitní pilot by přistál, kapesním nožem by opravil závadu a opět se vznesl a přiletěl do cíle na čas. Tohle byl nějaký neschopný russácký ňouma.

0 1
možnosti
VK

Nie pane , kvalitný pilot by to opravil v letovej hladine v -55 C a v plnej rýchlosti. :-)

1 0
možnosti
IJ

A jo, máte pravdu, ale byla to jen tráva, nic víc.

0 0
možnosti
RA

Tam v tom Rusku na to mají podmínky. Taková pole, jaké mají tam, to není jako u nás. Myslím tím rozlohou. Tam si ten ptáček hezky na to pole sedne, pokud se vše daří. A jestli jim, jak tady někteří tvrdí, že jim při přeletu došlo palivo, tak i tak,klobouk dolů před piloty.

1 0
možnosti
TT

Nejde jen o velikost ale i o to, že pole bylo natolik hladké, že to podvozek vydržel.

Stačilo by pár kolejí napříč od traktorů, nebo odvodňovací strouha...

2 0
možnosti
JH

to bude častěji ..neúdržba letadel se bude stále více projevovat

5 2
možnosti
IJ

Tak už je to potvrzeno, chyba pilotů, došlo jim palivo na přeletu. Oznámila to přímo aerolinka. Takže všem těm, kteří chválí piloty gratulace.

0 4
možnosti
HS

Tak když se rozhodli letět o 600 km dál, tak to není takové překvapení. Otázkou spíš jem proč nemohli přistát v Omsku.

2 0
možnosti
VH

Takže už to začíná. Tentokrát ještě piloti zabránili tragédii, perfektně s letadlem přistáli, ale nedostatek náhradních dílů a nedostatečná údržba se začínají projevovat.

...a bude hůř.

6 0
možnosti