ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Kvůli turbulencím nouzově přistálo letadlo mířící do Newarku. Zranilo se 22 lidí

  • 4
Nouzové přistání si v pátek vyžádal let z izraelského Tel Avivu do Newarku ve státě New Jersey. Boeing 787 společnosti United Airlines byl nucen nouzově přistát na newyorském Stewartově mezinárodním letišti. Let byl odkloněn kvůli extrémním turbulencím, které na palubě zranily 22 cestujících. Informoval o tom Daily Mail.

„Let 85 společnosti United Airlines bezpečně přistál na mezinárodním letišti New York Stewart v pátek 29. března kolem 18:45 místního času poté, co posádka ohlásila zdravotní potíže cestujících,“ uvedl v prohlášení Federální letecký úřad (FAA).

Sedm cestujících muselo být ihned po příletu převezeno do nemocnice, dalších 15 jich bylo ošetřeno na místě. Celkově na palubě Boeingu 787 bylo 312 pasažérů. Cestující si na palubě letadla nejčastěji stěžovali na nevolnost a někteří uvedli, že měli v důsledku turbulencí bolesti na hrudi.

Letadlo z Prahy do Izraele přistálo v Řecku, agresivní muž se dobýval do kokpitu

Podle informací byl příčinou turbulencí silný vítr. „Boeing 787 odletěl z Tel Avivu a směřoval na mezinárodní letiště Newark Liberty v New Jersey,“ píše dále v prohlášení FAA a slibuje, že se bude případ vyšetřovat.

Boeing 787 směřující do Newarku později na newyorském letišti doplnil palivo a v sobotu pokračoval do původně plánové destinace.


Atentát na Roberta Fica

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili v obci Handlová před kulturním domem, kde předtím zasedala slovenská vláda. Politika odvezli do nemocnice.

Video