Letadlo uvázlo v Římě, kvůli přehlídce přistálo v Praze po hodinách zdržení

  • 107
Cestující pravidelné linky společnosti Ryanair mezi Římem a Prahou strávili velkou část neděle uvězněni v porouchaném letadle na letištní ploše. Na palubě byl reportér iDNES.cz, čekalo se na výměnu nejmenované součástky. Kvůli odpolednímu uzavření letiště v Praze se let zpozdil o několik dlouhých hodin.

Spoj měl odletět z letiště Ciampino v 9:20, už nástup do letadla se však zpozdil o hodinu. Když pak chtěl stroj odletět, kapitán zaznamenal technické problémy a stroj odstavil. Pasažéři dlouho čekali na palubě na technické pracovníky, kteří měli závadu odstranit.

To se následně podařilo, cestující však nakonec museli z letadla vystoupit a počkat, až Ruzyně začala opět přijímat. Letiště Václava Havla totiž bylo kvůli přehlídce v neděli od 13:30 do 15:00 uzavřeno pro všechny vzlety a přistání. Stroj přiletěl do Prahy až kolem 16:00.

Aby šel do letadla vzduch, nechal kapitán otevřít dvoje dveře stroje. V letadle se i tak špatně dýchalo, cestující nedostali automaticky ani vodu zdarma. Teprve poté, co cestující museli z letadla zpět do haly, dostali jako satisfakci zdarma občerstvení.

Na letišti bylo špatné počasí a s letadlem to cloumalo. „Je to velmi nepříjemný pocit. Ale chápu, že musí závadu odstranit,“ sdělila iDNES.cz cestující Markéta. „Nejvíc se ale děsím toho, že nás kvůli vojenské přehlídce na Ruzyni odkloní na jiné letiště,“ dodala.

Společnost Ryanair musí v poslední době řešit řadu incidentů. Nedávno mělo letadlo této společnosti problém s pasažérem v Barceloně, který urážel ženu tmavé pleti. Společnost také musela v září zrušit 150 letů v Německu kvůli stávce pilotů.

, video.iDNES.cz,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video