Ariel Šaron

Ariel Šaron | foto: Reuters

Lékaři: Šaronovi se opět přitížilo

  • 22
Zdravotní stav někdejšího izraelského premiéra Ariela Šarona se výrazně zhoršil. Oznámila to nemocnice, která ho ošetřuje. Osmasedmdesátiletý Šaron je od počátku ledna v kómatu poté, co prodělal mozkovou mrtvici.

Zhoršující se zdravotní stav odhalilo nejnovější vyšetření mozku. Šarona rovněž trápí zánět obou plicních laloků, citovala CNN z prohlášení nemocnice Šheba v Tel Avivu.

Expremiéra do telavivského zařízení, které se specializuje na dlouhodobou léčbu, převezli v květnu. "Očekáváme další komplikace," prohlásil lékař Zeev Rotstein. "Ale uděláme vše, co je v našich silách," dodal. Léčba je ale podle něj během na dlouhou trať.

Není to poprvé, co lékaři informovali o zhoršujícím se stavu bývalého předního politika. V červenci objevili v jeho krvi infekci, která zasáhla ledviny a mozek. - více zde

Osmasedmdesátiletý Ariel Šaron, kterému všichni přezdívali Buldozer, je v kómatu od 4. ledna, kdy prodělal těžkou mozkovou mrtvici. (více zde) Bývalý vojenský velitel se od té doby podrobil osmi operacím, ale navzdory snaze odborníků zůstává stále v bezvědomí.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video