Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Lékaři: Rakovinu nebudeme léčit devitalizací

Pokusy léčit nemocné lidi s rakovinou metodou devitalizace nebudou pokračovat. Po jednání lékařů a vědců v Akademii věd je však jasné ještě jedno: badatelé předložili první bezpečné důkazy o tom, že na některých zvířatech metoda funguje. Devitalizace, o níž se v posledním roce intenzivně mluví, tak rozhodně není zatracena jen na odpověď, zda se s ní začnou běžně léčit i lidé, si musí nemocní ještě počkat.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ing. Drahomír Stanke

17. 4. 2002 14:12
Podivná argumentace odpůrců devitalizace
Zaráží mne už jenom argumentace odpůrců této metody. Na jedné straně nechtějí dovolit zkoušky na lidech, protože vše ještě prý nebylo dostatečně odzkoušeno na zvířatech, ale na druhé straně na argumenty, že metoda na zvířatech je velmi často úspěšná odpovídají, že výsledky nelze jednoduše přenést na lidi, protože zvířecí organizmus není s lidským totožný. Jak se tedy ještě má devitalizace ověřovat ? Na rostlinkách nebo snad na robotech ?
ing. Stanke Drahomír, Hlučín, Dukelská 1
0 0
možnosti

L.Hladký

17. 4. 2002 11:52
Poslední naděje
" Tonoucí se stébla chytá ",jestliže tradiční léčba nepřinesla kýžený efekt,proč berete lidem jejich poslední naději ? Jsou případy, které už nemaji co ztratit..........
0 0
možnosti

TR

17. 4. 2002 14:52
Re: Poslední naděje
Naucte se cist clovece, devitalizace jako posledni nadeje, kdyz vsechno ostatni selze, nefunguje, je uz na ni prilis pozde. To nerikaji jeji odpurci, ale naopak zastanci, aby zduvodnili 100% neuspech teto metody prave v pripadech, o kterych mluvite. Mozna je to pravda, mozna ne. Musi se to vyzkouset na pacientech, kteri jsou v pocatecnich stadiich rakoviny a tam tradicni lecba prinasi pozitivni efekt velmi casto. Nikdo nebere lidem posledni nadeji, ale devitalizaci muzete ztratit cas vhodny k uspesne aplikaci metod, jejichz uspech je overeny! Jestlize nemuze pomoci pacientum nevylecitelnym, proc riskovat zivot tem, ktere vylecit lze?
0 0
možnosti

alf

17. 4. 2002 11:40
lékaři jsou obchodními zástupci
farmaceutických firem, mnohem výhodnější je léčit, než vyléčit
0 0
možnosti

Spata

17. 4. 2002 10:48
Je to sance a nova
Osudy teto metody leceni nekterych druhu nadorovych onemocneni sleduji od pocatku jejich "medialni kariery".Z vlastni zkusenosti vim,jake bolesti a trapeni provazi lidi s rakovinou.Pripada mi proto zbabele a nesmyslne zatracovat jakoukoli realnou (a v tomto pripade jiz castecne dokazanou) sanci na vyleceni.Vim kolik sil dava nemocnym lidem nova nadeje.Bohuzel i ja v tomto pripade pocituji jakousi bezmocnost v tomto smeru neco udelat a podporit usili lekaru lecicich devitalizaci.Cinim tak alespon timto prispevkem.
0 0
možnosti

pepe

17. 4. 2002 10:23
Podle mych zjisteni devitalizace funguje
Mam v rodine nemocnou osobu s rakovinou kuze. Po oznameni one diagnozy jsem se okamzite zacal zajimat o devitalizaci. Kontaktoval jsem radu odborniku. Z mych zjisteni vyplyva toto: Devitalizace skutecne v nekterych pripadech zachranila lidem zivot. Ale: Musi k ni dojit v ranem stadiu, u cloveka bez chemo a radioterapie, ci v dostatecnem odstupu po nich a podvazovat se musi primarni nador, ne metastazy. Pak skutecne dojde k vybuzeni imunitniho systemu, ktery je schopen zlikvidovat nador i jeho metastazy (vim, ze to funguje u rakoviny kuze a tlusteho streva). To doporucoval Dr. Fortyn. Co se overovalo? Rakovina v poslednim stadiu, podvazovani metastaz, lide po chemo a radioterapii. Pak se vsichni divi, ze umiraji. Vzdyt se nedodrzelo ani jedno z doporuceni Dr. Fortyna. Presto se ukazal jeden ohromujici fakt. I u takto jiz opravdu tezce nemocnych pacientu nedoslo k sepsi organismu. To se predtim povazovalo za nemozne. Cili: Devitalizace funguje minimalne u urcitych typu rakoviny, pokud se dodrzuji doporuceni Dr. Fortyna. AV je banda kretenu, ktery lpi na svych naucenych pouckach. Navrat do stredoveku. Proberte se lidi. Vzdyt timto pristupem vrazdite pacienty!!!
0 0
možnosti

Mary

17. 4. 2002 10:39
Re: Podle mych zjisteni devitalizace funguje
Přesně tak... Jeden moudrý člověk lékař řekl, že ze zkušenosti ví, že lékaři až absurdně stojí na tom, co se před třeba dvaceti či třiceti lety naučili ve škole a to hlásají, neoblomně, nepřipustí, žádný nový názor, nic, prostě oni se to tak jednou naučili a hotovo. Ti staří učí mladé doktory a ti opět dostávají informace od těch, kteří lpí na něčem, co je dávno překonané. Stojí mnoho síly, začíst se učit nové věci a připustit, že to co jsem se naučila před nějakou dobou je dnes překonané, či jsou úplně nové metody.Pepe má naprostou pravdu, pokud budu chtít aby nějaké pokusy nedopadli dobře, udělám přesně to co udělali ti výzkumnící, použiju lidi nad hrobem, s prakticky žádným imunitním systémem. Tam pak chtějí dokazovat nějaké výsledky? Pokud by se mi stalo njednou nedej bože, že onemocním rakovinou, pak chci vědět o všech alternativách a ne jen o tom, co se hodí felčarům. A já se rozhodnu, ne někdo na ministerstvu či v nějaké akademii. Já klidně podepíšu, že to chci, opravdu chci a souhlasím s tím. Pak je ale jen můj problém to, jak to dopadne. Nebo myslíte že je lepší do sebe cpát cytostatika, když s nimi nebudu usmířená a nepřijmu je jako pomoc? Pohanková kaše jedená z donucení je horší než bůček se zelím, řekl jeden moudrý človíček. Tělo a mysl musí být přesvědčeno o tom, že ta či ona pomoc je opravdu pomocí a je třeba aby ji tak přijmulo. Pokud se tak nestane, pak je marné veškerá pomoc zvenčí.
 
 
0 0
možnosti

Dr.Büllow

17. 4. 2002 9:57
kšeft versus nový přístup
Za prvé - stejně jako v případě potratů, i zde rozhodují o věci především ti, kterých se to bezprostředně nedotýká.
Za druhé - farmaceutická, chirurgická a možná i další lobby by v případě zavedení této metody přišla o současné zisky z konzervativního způsobu  "léčby" nádorů : ozařování, hromady tablet, operace.
V historii to tu bylo již mnohokrát. Držím palce všem novátorům, kteří mají odvahu jít proti vyježděným korytům starého myšlení.
 
0 0
možnosti

OK

17. 4. 2002 9:24
Všechno není tak jednoduché jak vypadá
Pokud si přečte tento článek laik (či člověk nelékařsky vzdělán), je zřejmé, že začne automaticky sympatizovat s devitalizací. Proč ne? Vždyť je to jednoduché a zároveň geniální, elegantní a lehce proveditelné. A lékaři včetně AV jsou hloupí a beroucí lidem naději. Ale to není pravda, vždyť oni sami zasvětili svůj život tomu, aby pomáhali lidem a jestliže si nejsou jisti touto novou metodou, netřeba je zatracovat. Lidský organismus je natolik složitý a nevyzpytatelný, že jde jen těžko po tak krátké době odhadnout jeho reakci na takovýto zákrok. V tomto případě je podle mě důležité nic neuspěchat, ale ani nic neprodlužovat. Testujme, testujme a věřme, že trpělivost růže přináší.
0 0
možnosti

laco

17. 4. 2002 9:35
Re: Všechno není tak jednoduché jak vypadá
Nejsou si jisti touto metodou. A čím jsou si jisti ? Že přivodí sekci ? Že nemusí pomoci ? A která metoda mi zaručí, že 100 % pomůže ? Mám zaručené, že mi ozářky a chemoterapie nepoškodí ostatní životně důležité orgány, nemám. Mám vždy pouze naději. Ta se zvyšuje s postupem zdokonalování metody a včasnosti zásahu. A odpověď na úspěšnost devitalizace v ranných stádiích není. Tak odkud jsou si jisti ? Mohou mi pouze něco doporučovat ale ne za mne rozhodovat. To bych já mohl používat také argument, že jsem si jist, že jsou hloupí. A mám stejnou pravdu jako oni.
0 0
možnosti

laco

17. 4. 2002 9:10
V jakých funkcích byli Cvachové
Na otázku proč pokusná devitalizace prováděná výběrem lékařských kapacit ČR nedosáhla kladného výsledku existují pouze dvě možnosti odpovědí: 1. metoda opravdu nefunguje 2. metoda funguje ale ti co ji prováděli neumí Před časem mi zemřela moje spolužačka (bývalá platonická láska) na rakovinu. Nejprve podstoupila chirurgický zákrok odebrání napadeného organismu a pak následně ozářky a chemoterapii. V poslední fázi kdy už nám náš a její spolužák primář tohoto zařízení prozradil, že není v jeho silách rakovinu zastavit a že to vidí na posledních 6 měsíců života pokusili jsme se s jeho souhlasem o devitalizaci. Nadlidský úkol. Všichni lékaři měli strach z neúspěchu a hrůzu z nelegálnosti. Podařilo se nám přesvědčit jednoho primáře chirurgického oddělení soukromé nemocnice o provedení podvazu (za úplatu). Nádory byly již na páteři a po celých zádech. Nebyl problém jeden podvázat. Šlo o jednodenní návštěvu v nemocnici. Při konzultaci s primářem nám prozradil, že se soukromě zajímá o Fortýnovou metodu, ale že je problém v tom, že se s ním pouze jednou setkal a navázal s ním sice kontakt ale potom hned p. Fortýn zemřel a jeho kolegové nejsou lékaři a komunikace s nimi není na profesionální úrovni. Tudíž v podstatě se bohužel bude muset doučit to co už Fortýn zjistil. Podvaz proběhl bez problémů, k žádné otravě nedošlo. Pacient získal novou sílu se prát. Zda metoda zabírá bylo těžko říci. 2 měsíce po podvazu byl proveden rentgen ale výsledky nebyly k čemu srovnat. Rentgenové snímky před devitalizací nebyly. Po konzultaci s primářem, který provedl podvaz bylo rozhodnuto buď podvázat další nebo nefunguje imunitní systém. Jelo se do Prahy na test imunity. Spolužačka již měla obrovské bolesti a manžel ji převážel svojim vozem. Byla jako my všichni pojištěna u HZP. Když ji tam konečně dovezl byl odmítnut se sdělením, že tuto pojištovnu neznají a že by jim určitě nezaplatila a že ji tedy nepřijmou k testům. Poprvé našel sílu se těm pepíkům postavit a trval na výkonu s tím, že to uhradí hotově. Tím ten medicínský pasvil rozhýbal a test mu provedli (nefunkční dílo 10-ti let vlády posrané pseupodpravice). Výsledek byl nefunkční imunitní systém. Opravdu do 6-ti měsíců zemřela v hrozných bolestech. Nepomohl ani schválený lékařský postup ani neschválený lékařský postup. Co to je za demokratická společnost, když pacient si sám nemůže vybrat způsob léčení ? Devitalizace je zakázána jelikož nemusí zaručit uzdravení. Standardní metoda ukázala, že také nemusí zaručit uzdravení ale tu nikdo nezakáže. Proč ? Proč se za středověku nemohli pitvat mrtví ? Protože skupina zkostnatělých, senilních dětků měla strach o svoje postavení ve společnosti. Dnes je to u devitalizace totéž. Nepřipustit jakoukoliv odchylku myšlení a chápání než pouze linii, kterou kontrolujeme my přežívající, omezené, papírové kapacity. Jelikož jsou odchovanci totality vystižným výrazem je "jsou to Cvachové"
0 0
možnosti

jiří mašek

17. 4. 2002 8:18
Výpověď "devitalizované" LÉKAŘKY je zde
Vybírám pouze ukázku, celý text můžete najít zde: http://www.osud.cz/magazin/clanek.php?id=589 Před časem byla v jedné z takových zemí, v Argentině, zakázána homeopatie. Proč? Tato velmi levná a efektivní léčebná metoda – podle Světové zdravotnické organizace druhá nejrozšířenější léčebná metoda na světě – tam ohrožovala farmaceutickou lobby. Prof. MUDr. Eyzejaga začal na své klinice cytostatické léky zpracovávat homeopatickou metodou a výsledky byly skvělé. Tam, kde už cytostatikum neúčinkovalo a pro toxičnost se nemohla zvýšit terapeutická dávka, homeopaticky zředěný léčebný přípravek zabíral. Pacient neměl potíže, které provázejí běžnou cytostatickou léčbu. Profesor Eyzejaga vypracoval vědecké studie, doložené klinickými záznamy. Pro onkologicky nemocné to byla obrovská naděje. Dobře snášená, v některých případech účinná a levná léčba. Výsledky profesor publikoval na světových lékařských sympoziích. Výsledkem je absolutní zákaz homeopatie jako léčebné metody v celé Argentině. Miliardové zisky z výroby cytostatik dokáží mnohé. Z téhož důvodu byla homeopatie zakázána i v jiných zemích. Za této situace vznikla v Helsinkách mezinárodní konvence o právech pacientů. Mimo jiné se zde praví: „Lékař má povinnost pacienta (zákonného zástupce) předem informovat o povaze a rizicích zákroku i o případných alternativách, které může zvolit. Jakýkoli zákrok v oblasti péče o zdraví může lékař provést jen na základě svobodného a informovaného souhlasu pacienta nebo jeho zákonného zástupce. Tento souhlas je možné kdykoli odvolat.“ Jak je možné, že tiskový mluvčí MZ ČR O. Černý a tiskový mluvčí České lékařské komory P. Kubíček toto veřejně popírají – viz. Lidové noviny ze 4.1.2002, článek Pacient zůstává v moci lékařů?
0 0
možnosti

jiří mašek

17. 4. 2002 8:13
Vědecké kapacity na úrovni let 50-tých
Dobrá, Liběchovští, běžte s tím tedy ven, ať dokážete, že máme naprosto neschopné jak politické vedení, tak vědecké kapacity, kteří jak se zdá ustrnuli na úrovni 50. let. Je to v jako zlém snu.... A vsadil bych se, že jakmile bude někdo z nich mít rakovinu, tajně bude okamžitě pátrat, kde mu devitalizaci ilegálně provedou.... Ach to české pokrytectví.
0 0
možnosti

Krtek

17. 4. 2002 16:13
Re: Vědecké kapacity na úrovni let 50-tých
No to jo. Naprosto souhlasím, je to práce hodná Nobelovy ceny a úředníci si tu budou hrát na všeználky, který stojej naprosto za hovno.
0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Přes Česko přešly bouřky s krupobitím. Dálnici D1 pokrylo bahno a větve

6. května 2024  15:47,  aktualizováno  7.5

Do Česka přišly přívalové deště, na některých místech padaly i kroupy. Hasiči hlásili desítky...

NATO určilo červené linie. Má dva scénáře zásahu proti Rusku, píší média

6. května 2024  12:35

Premium Severoatlantická aliance připravila krizové scénáře „červených linií“, při jejichž překročení...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

S babičkou nepřežila nehodu ani vnučka. Její orgány zachránily tři jiné děti

6. května 2024  12:02,  aktualizováno  13:46

Nehoda z Čáslavic na Třebíčsku si vyžádala druhou oběť. Auto tam minulý čtvrtek zatím z...

Aktivisté žádají konec pedagožky Univerzity Karlovy a přednášky o „genocidě v Gaze“

6. května 2024  12:46,  aktualizováno  7.5 9:13

Karlova univerzita by měla přehodnotit zaměstnávání osob jako je doktorka Irena Kalhousová, uvádí...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Jeden za šest, dva za deset. Překupníci ošidili na hokejovém MS už stovky lidí

13. května 2024

Premium Jeden za šestku, dva za desítku, říká u vstupu do metra Českomoravská v Praze u areny zhruba...

Nábor do ochranky pro olympiádu v Paříži selhává. Chybí osm tisíc lidí

13. května 2024

Premium Nedostatek bezpečnostních pracovníků na nadcházející letní olympiádě v Paříži vyvolává vážné obavy...

Ženské hlídky střeží ekvádorský amazonský prales. Chrání řeky i rodnou půdu

13. května 2024

Říkají si Yuturi Warmi a rozhodly se, že svůj domov, ekvádorský amazonský prales, budou chránit...

Po zřícení obytné budovy v Belgorodu zemřelo 12 lidí, úřady obviňují Ukrajinu

12. května 2024  11:48,  aktualizováno  23:04

Sledujeme online V ruském Belgorodu se částečně zhroutila vícepodlažní obytná budova, podle úřadů v důsledku...

Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA
Rozdáváme kojenecké mléko Hipp ZDARMA

HiPP rozšiřuje své portfolio kojeneckého mléka o nový typ obalu. Novinka přichází ve formě HiPP COMBIOTIK® v plechové dóze, 800 g, která nabízí...