Krétu opět sužují záplavy, ulice se proměnily v divoké řeky

  • 6
Řecký ostrov Kréta letos už potřetí bojuje se záplavami. Silné deště přes víkend proměnily ulice v několika městech v divoké řeky, podle serveru Neakriti.gr byly zaplaveny ulice, domy a obchody na jihu a východě ostrova. Na některých místech byl v neděli vyhlášen nouzový stav.

Podle předpovědí mají deště v týdnu pokračovat, přičemž nejsilnější by měly být na jihu Řecka. Místní úřady proto vyzývají k opatrnosti a doporučují všem v postižených oblastech raději necestovat.

Server keeptalkinggreece.com uvedl, že na Krétě se obávají o osud starého mostu ve městě Ierapetra, který byl poničen při záplavách před dvěma lety a jehož stabilita je současnými povodněmi již silně narušena. Pokud by most spadnul, šlo by už o třetí most, který na Krétě tento rok podlehl záplavám.

Špatné počasí vyvolalo problémy i na jiných místech Řecka, voda způsobila škody na Peloponéském poloostrově. Přerušeny byly dodávky eletktřiny v kraji Attika, ve kterém se nachází hlavní město Atény.

Podle serveru greekreporter.com došlo na mnoha místech k sesuvům půdy, které poškodily dopravní infrastrukturu, skleníky a ornou půdu. Farmáři se proto obávají o svou úrodu i domovy, pokud budou silné deště pokračovat.

Kréta

Kréta

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video