Zdravotníci v ochranném oblečení odvážejí těla do chladícího kamionu před nemocnicí Wyckoff Heights Medical Center v New Yorku. (6. dubna 2020) | foto: Reuters

Dvacet tisíc mrtvých v USA. Je to už víc, než v dosud „vedoucí“ Itálii

  • 296
Počet mrtvých na koronavirus v USA už překročil množství zemřelých v Itálii, kde bylo dosud registrováno nejvíce obětí pandemie nemoci covid-19. Server Worldometers uvádí, že je ve Spojených státech aktuálně 19 816 zemřelých, Reuters už píše o překročení hranice 20 tisíc. Itálie zatím hlásí číslo 19 468.

Podle Univerzity Johnse Hopkinse se USA staly první zemí na světě, kde za jediný den zemřelo na nákazu koronavirem přes 2 tisíce lidí. Počet nemocných v zemi překonal již 500 tisíc. Přitom před měsícem USA hlásily tisícovku nakažených. 

Koronavirus ve světě

Muž v ochranné masce a brýlích prochází po Westminsterském mostě v Londýně. (6....
Jeviště Městského divadla v kyperské Nikósii slouží během epidemie koronaviru k...
Zdravotnice v ochranném obleku na stadionu v indonéském Bogoru se připravuje na...

Ve státě New York, který leží v epicentru nákazy v zemi, za stejnou dobu vzrostl počet obětí o 783 na celkových 8 627. Jedná se o podobný denní nárůst jako o den dříve, kdy nemoci covid-19 podlehlo 777 lidí. Ubylo ale hospitalizovaných i lidí na jednotkách intenzivní péče. 

Bilanci oznámil v sobotu guvernér státu Andrew Cuomo, podle nějž v sobotu pokračoval klesající trend v počtu hospitalizovaných i lidí na jednotkách intenzivní péče.

Cuomo spolu s republikánským guvernérem za stát Maryland Larrym Hoganem vyzval federální vládu k poskytnutí další pomoci nejvíce zasaženým státům ve výši 500 miliard dolarů.

Vše o koronaviru

Speciální příloha iDNES.cz.

  • příznaky nemoci
  • zpravodajství a rozhovory
  • kontakty a pomoc

Ve společném prohlášení uvedli, že zákazy vycházení „způsobily katastrofální škody ekonomice států“.

Školy ve městě New York podle starosty Billa de Blasio pak zůstanou kvůli pandemii uzavřeny do konce školního roku.

Nárůst počtu nakažených v sobotu ohlásily i Rusko, Írán, Kanada, Německo a řada dalších evropských a asijských zemí. V Itálii počty nových obětí i nakažených po několika dnech poklesu opět vzrostly. Španělsko naproti tomu zaznamenalo nejnižší denní nárůst zemřelých od 23. března. Celkem se na světě nakazilo virem SARS-CoV-2 už více než 1,7 milionu lidí a přes 103 tisíc jich zemřelo. 

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video