(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Jiří Benák, iDNES.cz

U vesnice v Kongu se srazila cisterna s autobusem, padesát lidí zemřelo

  • 2
Nejméně 50 lidí zemřelo a další stovka lidí bylo zraněno při požáru, který vypukl po srážce cisterny převážející pohonné hmoty s autobusem na západě Konga. Podle serveru mediacongo.net se auta srazila u obce Mbuta.

Nehoda se stala v provincii Central Kongo u obce Mbuta, která leží asi 130 kilometrů od metropole Kinshasy.

Podle zástupce guvernéra provincie Střední Kongo zahynulo nejméně 50 lidí a asi stovka dalších utrpěla popáleniny druhého stupně.

06.října 2018 v 14:18, příspěvek archivován: 06.října 2018 v 15:33

Fuel tanker crash kills 50 in Congo https://t.co/ddJwphCejG https://t.co/K68NMczliI

Kongo zažilo jednu z největších podobných tragédií v červenci 2010. Tehdy při nehodě cisterny a následném požáru vesnice Sange na východě Konga zemřelo na 240 lidí. Téměř polovina obětí byly ženy a děti.

Cesty v Kongu jsou po válečném konfliktu z přelomu století obvykle ve špatném stavu. Při explozích přepravovaných ropných produktů v Africe každoročně zahyne několik stovek lidí.

Kinshasa

Kinshasa

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video