Olympiáda bude rekordně bezpečná, na každého sportovce vyjde 37 kondomů

  • 52
Zimní olympiáda v Pchjongčchangu překonala jeden rekord ještě před tím, než vůbec začala. Jihokorejci nabídnou sportovcům nejvíce kondomů v historii zimních olympiád. K dispozici jich bude rovných 110 tisíc, což při necelých třech tisících zúčastněných vychází na 37 prezervativů na osobu.

Jižní Korea podle CNN v počtu nabízených kondomů překoná poslední zimní olympiádu v Soči o 10 tisíc kondomů. Sportovců přijede zhruba o sto více než posledně, mimo jiné i kvůli účasti olympioniků z KLDR.

Během dvou olympijských týdnů tak bude každý sportovec a každá sportovkyně moci využít průměrně 37 kondomů. Zkrátka nepřijdou ani novináři a bezpečný sex si budou moci užívat i diváci.

Kim nám ukradl olympiádu, mručí opozice v Soulu. Štve ji společná vlajka

Poprvé se ochrana distribuovala právě v Jižní Koreji, a to v roce 1988 v Soulu při letních olympijských hrách na obranu před šířícím se virem HIV. V nové tradici se pokračovalo i v norském Lillehammeru v roce 1994 či v australském Sydney o šest let později.

Zatím nejvíce kondomů v historii se rozdalo v roce 2016 při letní olympiádě v brazilském Riu de Janeiru - celkem 450 tisíc. Každý sportovec tak měl k dispozici 42 kusů ochrany.

Mluvčí výrobce kondomů Convenience Co Chung Geun-sik podle serveru South China Morning Post uvedl, že si sportovci mnoho z prezervativů nejspíš odvezou neotevřené domů jako suvenýr. „Nečekáme, že je použijí všechny,“ uvedl.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video