Ve francouzském Neuville-sur-Saône se utrhl kolotoč. (31. března 2018) | foto: AP

Ve Francii se za jízdy utrhl kolotoč, jeden muž zemřel

  • 16
V Neuville-sur-Saône na jihovýchodě Francie se v sobotu za jízdy utrhla část kolotoče a i s pasažéry spadla na zem. Jeden muž zemřel, dalších dvanáct lidí utrpělo zranění. Provozovatel atrakce byl zadržen a celá pouť byla uzavřena, napsal web televize FranceInfo. Část kolotoče s pasažéry se za jízdy utrhla z konstrukce a tvrdě dopadla na zem.

„Šlo o technickou závadu na kolotoči... se sedadly zavěšenými na ramenech,“ řekl náměstek starosty Laurent Buffard při popisování „pozoruhodného“ incidentu pro FranceInfo

Nehoda se podle informací tohoto serveru stala v sobotu krátce před třičtvrtě na pět odpoledne. V kabinách kolotoče právě bylo asi deset lidí.

„Kolotoč najednou spadl a tvrdě dopadl na zem. V momentě kontaktu to jednoho člověka vyhodilo, tou osobou je onen zesnulý,“ pokračoval Buffard. Podle nedělních informací televize FranceInfo však čtyřicetiletý muž nejel na kolotoči, ale šel kolem, když se konstrukce utrhla. Srazila ho jedna z padajících částí výzdoby kolotoče.

V poměrně vážném stavu byl po nehodě hospitalizován osmiletý chlapec, který má údajně poraněnou holeň. Stanice BBC později uvedla, že zraněných bylo celkem 12 a ošetřeny musely být čtyři děti.

Na místě zasahovalo devětatřicet hasičů a dva zdravotnické týmy včetně helikoptéry. Vyšetřovatelé vzali do vazby provozovatele kolotoče a příčiny neštěstí zjišťují.

Neuville-sur-Saône leží asi patnáct kilometrů od Lyonu.

Neuville-sur-Saône leží asi patnáct kilometrů od Lyonu.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: Francie, Stavba, BBC

Video