Dalmatin

Dalmatin | foto: Hobby.cz

Dalmatin zachránil rodinu před jedovatou kobrou. Ale sám přišel o život

  • 21
Dalmatin Tyson se ve východní Indii utkal v boji se smrtelně jedovatou kobru. V zoufalé snaze chtěl ochránit své páníčky před jejím útokem. Záchrana rodiny ho však stála život. Jedovatý had se pokoušel v noci vklouznout do domova rodiny v Bhuvanéšvaru. Došlápl si však na něj odvážný dalmatin a svým páníčkům tak prokázal obrovskou loajálnost.

Rodina se pozdě v noci probudila za hlučného štěkání. Okamžitě vyrazila hledat svého psího miláčka, když ho našla, jak zápasí s kobrou. Smrtícího hada pes sice překonal, ale jedovatému kousnutí neunikl. 

05.března 2019 v 10:56, příspěvek archivován: 05.března 2019 v 16:03

Brave dog sacrifices life to save master's family from deadly cobra https://t.co/mAT65Vyph1 https://t.co/22dJpRUiJY

Jelikož byla noc, nepodařilo se kontaktovat veterináře a Tyson o třicet minut později uštknutí podlehl. Podle serveru listu Daily Mirror je rodina ztrátou statečného mazlíčka zdrcena. 

Odborník na hady Subhendu Mallik označil dalmatina za odvážného psa, který ani chvíli nezaváhal při záchraně svých páníčků před nebezpečnou indickou kobrou. Zároveň však dodal, v jak špatném stavu je veterinární péče v indickém státě Urísa, kde pes bez jakékoli léčby pošel. 


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: rodina, Indie, Urísa

Video