Japonec bodal do dětí na zastávce a v autobuse, zemřela 12letá dívka

  • 53
Útočník s nožem v Japonsku v úterý zaútočil na školáky, kteří stáli na autobusové zastávce. Zranil 16 lidí, většinou šlo o děti. Jedna dívka a dospělý muž svým zraněním podlehli. Informovala o tom japonská agentura Kjódó, která s odvoláním na policii napsala, že násilník na místě zemřel.

Incident se stal brzy ráno na autobusové zastávce ve městě Kawasaki jižně od Tokia. Přibližně padesátiletý útočník, který měl v každé ruce nůž, podle svědků během útoku na děti křičel, že je zabije. Podle stanice BBC muž později nastoupil do přistaveného autobusu, kde pobodal další školáky.

Mrtvými jsou dvanáctiletá školačka a devětatřicetiletý muž, jenž na zastávce pravděpodobně čekal se svým dítětem. Oběma útočník zasadil smrtelné rány do krku. Ve vážném stavu jsou podle policie dvě školačky a jedna dospělá žena.

Policie uvedla, že se útočník vážně zranil nožem. Později podle Kjódó sdělila, že těžkým zraněním podlehl. Motiv útoku dosud není znám.

Americký prezident Donald Trump, který v úterý ukončil návštěvu Japonska, vyjádřil soustrast rodinám pozůstalých a oběti uctil modlitbou. 

Nůž je nejčastěji používaným nástrojem při náhodných útocích v Japonsku, které uplatňuje přísnou kontrolu střelných zbraní.

K útoku došlo ve městě Kawasaki, které leží jižně od Tokia.

K útoku došlo ve městě Kawasaki, které leží jižně od Tokia.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video