Jackson půjde znovu před soud

  • 10
Michael Jackson se bude zřejmě znovu zpovídat před soudem. Velká porota z kalifornské Santa Barbary jej ve středu obvinila z dalšího případu zneužití dětí. Králi popu hrozí za opakované obtěžování nezletilých až 25 let vězení.

Velká porota strávila poslední tři týdny výslechem svědků, včetně čtrnáctiletého chlapce, jenž tvrdí, že ho Jackson sexuálně zneužíval.

Události, kvůli kterým je Jackson obviněn, se podle státních zástupců odehrály v únoru a v březnu 2003. Chlapci bylo v té době 12 let.

Porota nyní došla k závěru, že existuje dostatek podkladů pro vznesení žaloby.

Žádná z těchto informací však nebyla dosud ze strany soudu oficiálně potvrzena.

Obvinění by pětačtyřicetiletému zpěvákovi mělo být sděleno 30. dubna.

Jackson je od konce listopadu na svobodě na kauci ve výši tří milionů dolarů.

Při prvním slyšení, které se konalo 16. ledna, prohlásil, že se cítí nevinen, a už před tím řekl, že obvinění jsou "velkou lží".

Nyní bude muset znovu před soud, aby se vyjádřil. Jeho mluvčí Raymone Bainová však už vydala prohlášení, podle něhož zpěvák i 30. dubna, pokud bude obviněn, znovu uvede, že se cítí nevinen.

Na vystoupení před soudem se údajně těší, protože je přesvědčen, že jej proces plně očistí.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video