Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Izrael tvrdě útočil slovy i zbraněmi

Pondělí bylo pro Gazu nezvykle tvrdým dnem. Izrael podnikl hned pět útoků na různé pozemní cíle. Zemřelo při nich deset lidí, na 70 jich je zraněno. Izrael vedl ofenzivu nejen zbraněmi, ale i slovy. Premiér Ariel Šaron označil palestinského předáka Jásira Arafata za škůdce, kterého hodlá odstranit.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

blackshadow

22. 10. 2003 11:37
nemá to logiku
...od platnosti služby mujPas jsem zde zaregistrovaný jako blackshadow... nějaký jedinec tu nyní roztrušuje, že uvedený nick patří jemu... jak mu může patřit, když jsem se zaregistroval jako první... hmm...   
0 0
možnosti

ruleta

21. 10. 2003 20:32
Nechci si delat neplacenou reklamu(ale delam ji)....
...rozjel jsem maly "projekt" a timto to oznamuji svetu:-) http://www..ruleta.nazory.cz" target="_blank" rel="nofollow">http://www..ruleta.nazory.cz
0 0
možnosti

fleret

21. 10. 2003 20:37
Re:
zajima me to,ale nic se nezobrazuje.
0 0
možnosti

ynternetova fany

21. 10. 2003 19:30
mate vsicy moc kecu, ale vi nekdo co s tim?
mate vsicy moc kecu, ale vi nekdo, co s nima udelat, aby se prestali navzajem mordovat?
0 0
možnosti

pozorujivas

21. 10. 2003 19:32
Re: Jednoduché.
Nechat je ať si to vyřeší sami.
0 0
možnosti

Dan 1

21. 10. 2003 19:05
Všechny ty historické exkursy
do dob před tisíci a stovkami let jsou jistě zajímavé a poučné. Žijeme ale dnes a je potřeba řešit aktuální situaci. Když už se mluví o "importu" Židů do Izraele, je nutno také říci, že původní Palestici neměli a Araby pranic společného.Většina palestinských Arabů přišla v padesátých a šedesátých letech a rekrutovala se z přílušníků jihosyrských a egyptských arabských kmenů. On to Arafat neslyší rád, ale sám se narodil v Egyptě. Kromě toho se nejmenuje Arafat. Když se mluví o podpoře ze strany USA, mělo by se také mluvit o tom, koho podporuje EU. Jen na činnost palestinské vlády "padne" 10 mil. € za měsíc. Největší problém ale je, že Izrael je pod tlakem USA dohodnout se s Palestinci o suverénní Palestině, existují vyjednávací komise (dokonce před válkou v Iráku palestinští členové upozorňovali druhou stranu na to, že mají znepokojivé informace, že se Saddám  pokusí znovu zaútočit  na Izrael a vyjádřili znepokojení nad tím, že by to postihlo obě etnika). Jenže kdykoli se jednání pohne vpřed, militatntní Arabové vyjednávačům podtrhnou nohy nějakou tou bombičkou. Nesou jednoznačně odpovědnost za současný vývoj situace, nejsou ochotni přistoupit na  kompromisy, bez nichž se situace nepohne ani o píď. TGM  říkal, že státy se rodí idejemi. Jaká idea bude za případným  vznikem Palestiny? Zničení Izraele? Potěš nás Jahve=Bůh=al-Láh. 
0 0
možnosti

tajemnik letajiciho ostrova

22. 10. 2003 7:50
Re:
my tady tezko neco vyresime, takze nam nezbyva nez se v tom vrtat... jen bych taky rad pripomel kdo nedavno odmitl primeri navrzene tremi organizacemi... kdo dal podnikal atentaty na celni predstavitele Hamasu a dalsich... kdo tak rozpoutal dalsi vlnu sebevrazednych utoku... Izraeli se v te dobe primeri nehodilo tak to zduvodnoval historkami o presunu zbrani a vyzbrojovani atd.
0 0
možnosti

sam hawkins

21. 10. 2003 18:47
jeste pentagon
Odbocime - jsou zde mezi nami jeste porad taci, co vzali vazne tu srandu s neexistujicim boeingem ktery narazil-nenarazil do pentagonu. Viz diskuse nize.
Schvalne kouknete na ten link a konspiracni teorie se zhrouti.
 
0 0
možnosti

barbudo

21. 10. 2003 22:48
Re:
Nebudeme tedy konspiroteoretizovat a počkáme si na závěry vyšetřování. Když onehdá bouhchnul při startu raketoplán, podstatnou část ho posbírali (ze dna mořského), poskládali a zrekonstruovali docela dobře celý průběh. Jak podfouhlo podchlazené těsnění, jak plamen propálil nádrž, jak nádrž bouchla a roztrhala raketoplán, jak kabina letěla dál, co kdo říkal, kdo se odpoutal od sedačky, co udělal, komu s čím pomohl. Přitom šlo v podstatě o dětskou hříčku. Mám pocit, že 911 je podstatně závažnější (až nejzávažnější). Předpokládám tedy, že někde jsou hangáry, které se plní posbíraným materiálem, technici dokumentují, určují a sestavují. Jistě brzy uvidíme výsledky. Nebo ne? Nebo se dřív dočkáme dalšího preventivního civilizačního zásahu ve jménu 911?
0 0
možnosti

tajemnik letajiciho ostrova

21. 10. 2003 18:33
pokračování...
Překvapuje někoho, že Palestinci odmítli existenci státu, který jim byla vnucen cizími mocnostmi? Překvapuje někoho, že odmítli smlouvy v Oslo, když ani jejich plná implementace nebyla součástí konečné dohody a nenabízela žádné řešení, co se problému utečenců týče? Překvapuje někoho, že se lidé cítí utlačováni a ponižováni, když jejich země je okupována státem, za kterým stojí největší vojenská síla světa? Že se cítí utlačováni a ponižováni, když vidí, jak je Izrael zásobován vojenskou technikou v hodnotě tří miliard dolarů ročně, což je více, než získává kterýkoliv jiný národ světa?
0 0
možnosti

Flat Vamp

21. 10. 2003 18:40
Re:
To je furt dokola. Zabili jste mi strejcka... a tak.
0 0
možnosti

tajemnik letajiciho ostrova

21. 10. 2003 18:33
z knihy Williama Cooka Ukradená vlast
Jen málo Američanů uvědomuje, že Palestinci jsou původními obyvateli této oblasti a mají všechna historická, zákonná práva na toto území. Jen málo z nich ví, že území okupována nyní Izraelem byla Palestincům uloupena, že v roce 1870 tvořili Palestinci 98 procent populace a Židé jen dvě procenta. Jen málo z nich ví, že navzdory masivní imigraci evropských Židů kolem roku 1940, stále žilo v této oblasti 69 procent Palestinců. Jen málo z nich ví, že v roce 1946, kdy OSN vytvořilo stát Izrael , aniž by k tomu získalo souhlas původního národa, žilo na tomto území 1,845 milionu obyvatel, z toho bylo 65 procent Palestinců a méně než 35 procent Židů. A jen málo Američanů ví, že Izrael zabral v roce 1967, a od té doby okupuje 78 procent území Palestiny. Palestincům zbývá 22 procenta jejich původního území. Třicet pět let nepřetržitě Izrael porušuje rezoluce OSN, požadující navrácení území jeho skutečným vlastníkům. Málo Američanů ví, že Izrael buduje nezákonné osady na Palestinském území, které obývá více než 400 tisíc Palestinců. Málo z nich ví, že jen v posledních dvou letech za vlády Ariela Šarona byly vytvořeny 34 nové kolonizační oblasti, to vše v přímém rozporu s rezolucemi RB a za mlčenlivého přihlížení OSN a celého světa.
0 0
možnosti

pozorujivas

21. 10. 2003 20:10
Re: Hodina a půl ticho...
Haló, vy co hájíte mírumilovný Izrael a svobodné usOFa. Proč se k tomuto nevyjádříte??? Tajemník si to asi vycucal z prstu, že? Pravda. Nestojí za to se k tomu vyjadřovat.
0 0
možnosti

malajský tygr

21. 10. 2003 18:21
fuj Israel
Hádejte,který ,,demokratický´´stát má dosud ve svém trestním zákoníku možnost použití mučení(a uplatňuje ho!),který stát nejčatěji porušuje rezoluce OSN,bombarduje sousední státy a postupuje podle principu kolektivní viny?
0 0
možnosti

tajemnik letajiciho ostrova

21. 10. 2003 17:48
jeste...
jeste bych se rad vratil k legitimnosti zalozeni statu Izrael... Narozdil od nekterych ortodoxnich a hloupich zastancu Izraele a rasistu vuci arabskemu obyvatelstvu jsem se snazil vypatrat a zjistit duvod zalozeni statu, jeho legitimnost, stejne tak kdo ma jaky narok na uzemi historicke Palestiny ... Soucasny izrael zaujima asi 3/4 puvodni Palestiny. Stary zakon ( zidovska tora ) lici, jak se nomadsti Izraelite vymanili z egyptskeho zajeti a ve 13 stol pred. n. l. se usadili na uzemi semitskych Kananejcu ( od nichz odvozuji puvod dnesni palestinsti Arabove )...
Podle toho me tedy vychazi ze pravo na Palestinske uzemi maji Palestinci prinejmensim stejne ne-li vetsi nez zide... zalozeni statu Izrael a ignorace nesouhlasu Arabskych statu je do nebe volajici...
0 0
možnosti

Flat Vamp

21. 10. 2003 17:55
Re:
No jo, von se kazdej vod neceho odvozuje. Treba Rumuni vod Daku, Rekové vod Slovaku (ríkaj Slováci) a tak. A v tom to práve vezí.
0 0
možnosti

pozorujivas

21. 10. 2003 17:24
Ještě jednou Pentagon.
Pro Sama Hawkinse, Ruletu, WillyBalda nebo např. Jardu 4914:
 
Musím konstatovat, že jste mne bohužel nepřesvědčil (Sam).
 
Jsou to ty samé fotografie, které používá i "skeptická" strana, s tím, že komentáře (CNN!!! ) jsou jednoduché, povrchní a nezabívající se tím co bije do očí. A navíc nikde nevidím Boeing...! A ty záběry z kamery na parkovišti jsou spíše hovořící pro nás než pro zastánce oficiální linie.
 
 
Rád bych znal Váš názor na:
 
  A0067 A0084 A0072 A0048          Dívejte se jen na tyto fotografie a vyvraťte mi prosím polemiku ke každé.   Povede-li se Vám to pak se k Vám rád připojím.
0 0
možnosti

pozorujivas

21. 10. 2003 18:10
Re:
Mlčíte?
0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Opilý řidič kličkoval Brandýsem. Čtyři tisíce pro každého, uplácel pak policisty

30. dubna 2024  17:03

V druhé polovině dubna zastavila policejní hlídka kličkující a pomalu jedoucí auto. Cizinec, který...

Došla na Majálesu voda? Odmítáme to, říká pořadatel. GIBS prověřuje zásah

30. dubna 2024  13:56,  aktualizováno  16:57

Na sobotním festivalu Majáles v pražských Letňanech nebyl problém pouze s vracením peněz za zálohy...

Masivní sucho je zpět, hrozí požár jako v Českém Švýcarsku, říká klimatolog

30. dubna 2024  16:53

Podcast V den pálení čarodějnic Český hydrometeorologický ústav varuje před vysokým rizikem šíření požárů,...

Česko nakoupí šest vrtulníků pro hašení požárů, pomohou i jinde v Unii

30. dubna 2024  16:51

Česko chce do roku 2030 nakoupit šest vrtulníků pro hašení lesních požárů. Jejich cena by byla do...