Diskuze

„Vypište nové volby.“ Proti izraelské vládě demonstrovaly desetitisíce lidí

V Jeruzalémě se v neděli sešly desetitisíce lidí na demonstraci proti vládě premiéra Benjamina Netanjahua. Protestující žádali vypsání nových voleb, vyzývali k propuštění rukojmích unesených palestinským hnutím Hamás a protestovali proti výjimkám z vojenské služby pro ultraortodoxní židy, informovala agentura Reuters.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VP

Aź ty bláznivé levičáky zažene Hamás do moře, budou se moooc divit!

1 1
možnosti
MH

No, nevím, žádného ultraortodoxního neznám, ale co jsem si vygůglil, tak to budou asi taky pěkný kvítka ...

0 0
možnosti
Foto

Ohledně rukojmích zjevně brečí na špatném hrobě... nejedná se doufám o dezinformaci nebo jsou tak hloupí? ✌🏻

5 2
možnosti
Foto

A ohľadom ukončenia výnimiek z vojenčiny voči charedim?

2 4
možnosti
JB

Motto demonstrací: Vypište nové volby.

To je v překladu: Chceme mír a osud těch zbývajících přeživších rukojmí nás vůbec nezajímá. Někdy se musí něco prostě odepsat a nemyslet na to, v jakém jsou stavu a co se s nimi bude dít dál. Hlavně že my budeme mít zase dny zalité sluncem.

3 2
možnosti
DR

To asi neklapne. Proti novým volbám se totiž zákonitě postaví ten slavný politický kariérista Bibi, poněvadž moc dobře ví, že by po nich z toho premiérského křesla jel jak namydlený blesk.

4 2
možnosti
MB

Je to naprosto jasné. Ti protestující by asi chtěli, aby Izrael zrušil armádu a zkoušel to s těmi Hamásníky po dobrém, ale to by znamenalo konec státu Izrael. Nějak zapomínají, kdo ty rukojmí unesl a také na to, že s Hamásem se nejde domluvit.

10 2
možnosti
Foto

Ste znalec. Protestujúci chcú, aby sa vysetrilo, prečo zlyhali tajné služby a prečo bolo na hraniciach s Pásmom tak málo vojakov a prečo boli preveleni na chranenie osád náboženských fanatikov v Samarii a Judsku. A hlavne, nechcú, aby im vládol korupčník so svojou paničkou.

4 9
možnosti
SW

Ti protestujici zapomneli, s kym maji tu "cest." Hamas je teroristicka organizace a dle toho se chova a jedna. Jak chcete vyjednat s nekym, jehoz cil je mrtvy zid?

Je jedno, koho bude mit Israel u kormidla, vzdy to dopadne spatne pro Israel. Hamas nechce vydat rukojmi, handrkuje se, pokud se bavi o vydani, tak chteji x stovek zlocincu/veznu za par desitek rukojmi, nikdy se neresi VSICHNI rukojmi, ale jen zlomek.

Jsou rukojmi vubec nazivu? Pokud ano, kolik? Proc nechteji vydat dukazy o zivych?

Pokud jim Israel vyda x stovek veznu, ti vezni se hned zapoji do terorismu. Hamas si nadale bude pestovat rukojmi jako pesaky a pokud by nastalo primeri, akorat se preskupi a zacne to nanovo.

Palestinci nemaji dost k jidlu, protoze gangy seberou vse a pak obchoduji. Hamas jim vladne, ale neni schopen/nema zajem, aby jeho vlastni lide meli lepsi podminky.

Nova vlada nic neresi, stejne tak neresi nic primeri.

Cela tahle sarada muze skoncit, kdyz teroristi slozi zbrane a vydaji rukojmi, mezi kterymi jsou MIMINA! Male deti, stari lidi. Hamas to ale skoncit jen tak nechce.

Takze mili drazi, demonstrujte si, ale s teroristou neporidite nikdy dobre.

Je treba znicit Hamas, dokoncit, co se zacalo, jinak budou vsichni mrtvi IDF vojaci a nevinni rukojmi obetovani pro nic.

20 2
možnosti
Foto

Ste znalkyňa. Protestujúci chcú, aby sa vysetrilo, prečo zlyhali tajné služby a prečo bolo na hraniciach s Pásmom tak málo vojakov a prečo boli preveleni na chranenie osád náboženských fanatikov v Samarii a Judsku. A hlavne, nechcú, aby im vládol korupčník so svojou paničkou.

2 6
možnosti
LK

Vypisujte nové volby tak dlouho, dokud nedopadnou tak, jak chceme my.

9 2
možnosti
MK

Izrael má k 10 milionům obyvatel a desetitisíce demonstrují. Ok, demokracie.

2 1
možnosti
MK

Až skončí operace v Gaze a stabilizuje se situace tak Bibi skončí. Podpora ortodoxních mu zlomí vaz protože charedim leží běžným Izraelcům v žaludku čím dál víc.

13 1
možnosti
HH