Muž chtěl svou dceru prodat ke sňatku, obchod policie natočila na video

  • 26
Italská policie zadržela muže, který chtěl za víc než 10 tisíc eur prodat svou dceru svému bratranci, s nímž měla následně uzavřít sňatek. Předání peněz přitom policie tajně natočila na video. Úřady nakonec obchod zmařily a akce se tak stala prvním opatřením nového zákona, který bojuje proti nuceným sňatkům.

Případ se stal v italském městě Pisa na severozápadě země. Pětačtyřicetiletý muž původem z Bosny se za finanční obnos snažil prodat svou 21letou dceru svému bratranci a přinutit ji tak k následnému sňatku. Obchod se přitom policistům podařilo tajně natočit na video. 

Záběry zachycují stůl s jídlem a pitím, u kterého si dva muži vyměňují peníze a potřásají si přitom rukama. Podle italské policie se hotovost pohybovala zhruba mezi 10 a 13 tisíci eury. 

Úřady nakonec obchod zmařily a sňatku zabránily. Podle agentury ANSA však totéž muž plánoval i s mladší dcerou, která však na nic nečekala a raději utekla do kempu, kde rodina žila. Obě dívky přitom byly dlouhá léta týrané. Muž je často bil, zamykal a krmil jen chlebem a vodou. 

„Záchranná“ operace je prvním případem, kdy byl v zemi v praxi aplikován nový zákon, který přiděluje zločinům páchaným na ženách speciální prioritu. Hlavně pokud jde o zneužívání, znásilnění, domácí násilí nebo právě nucené sňatky.

Zákon byl schválen po řadě šokujících případů, kdy bylo v Itálii zavražděno mnoho žen, obvykle jejich současnými nebo bývalými partnery. 

Pisa, Itálie

Pisa, Itálie

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video