Italští policisté střeží ulice Milána poté, co vláda rozhodla o celostátní...

Italští policisté střeží ulice Milána poté, co vláda rozhodla o celostátní karanténě. Italští občané musí nyní prokázat, že mají vážné, například pracovní důvody, proč cestovat mimo svůj domov. (10. března 2020) | foto: Reuters

Mafiánovi do úkrytu nosili jídlo. Díky opatřením ke koronaviru ho dopadli

  • 6
Opatření zavedená kvůli šířícímu se koronaviru pomohla italské policii vypátrat bosse mafiánské organizace ’Ndrangheta. Cesare Antonio Cordì byl v jihoitalské Kalábrii zatčen, když si tamní policejní hlídka všimla lidí, kteří mu do úkrytu nosili jídlo.

Dvaačtyřicetiletý Cordì je jedním z předních členů mafie v oblasti Locri, baště ’Ndranghety. Jeho klan byl už dříve obviněn z vydírání, výhrůžek a pašování zbraní. Jemu samotnému se však v srpnu podařilo utéct při policejní razii, od té doby byl na útěku a policie po něm marně pátrala.

Epidemie koronaviru

Italové, jejichž vláda v úterý uzavřela celou zemi a kvůli pandemii koronaviru vyhlásila přísná ochranná opatření, mohou z domů vycházet jenom v naléhavých případech, z pracovních důvodů nebo na krátký nákup. 

Na dodržování nařízení v ulicích dohlíží policie, která si také v obci Bruzzano Zeffirio v Kalábrii na samém jihu Itálie všimla podezřelé aktivity u jednoho z domněle opuštěných domů. Právě tam byl později Cordì dopaden, uvedla agentura ANSA.

Itálie je po Číně druhou nejvíce postiženou zemí novým typem koronaviru. Podle čtvrteční bilance je v zemi 15 113 případů nákazy, nemoci podlehlo už 1 016 lidí.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video