Diskuze

V Itálii uzavřeli vyšetřování pádu mostu v Janově, soud hrozí desítkám lidí

Téměř tři roky od zřícení dálničního mostu v Janově ukončila italská prokuratura vyšetřování tragédie, při které zemřelo 43 lidí. Soudní proces hrozí 69 osobám, včetně manažerů dálniční společnosti Autostrade per l’Italia (ASPI), která měla most ve správě. Panuje podezření, že most nebyl řádně udržován a trpěl dalšími nedostatky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VP

Pro naše stavební úředníky a stavbaře jsou nejpodstatnější data uvedena v posledním odstavci. Nový most (nikoliv můstek nebo lávka) byl zprovozněn dva roky od havárie.

2 0
možnosti
MZ

Nevypisovalo se výběrové řízení na projektanta, zhotovitele - vyloučena odvolání, neřešila se EIA, neřešilo se územní rozhodnutí, neřešila se ochrana broučků, žabiček, syslů a množiny další živočišné "havěti", neřešily se výkupy pozemků .... a množina opakovaných odvolání a soudních přezkumů ... ;-D;-D;-D

0 0
možnosti
RC

Kdo někdy byl v Itálii a měl čas se zastavit a pozorovat stav dálnic a dálničních těles, ví své. Svodidla a další kovové části komplet rezavé, mosty a pilíře popraskané... Docela jsme kroutili hlavou, když jsme u toho nejednou stáli.

1 0
možnosti
VB

To že spadl bylo trauma, ale postavili jej rychleji než v Praze Trojskou lávku. Kdyby se to stalo s mostem ve Velkém Mezeříčí, tak ještě teď mezi troskami stojí borci opření o lopaty a nic se neděje. Nemehla.

1 1
možnosti
Foto

A jestlipak víte, za jakých okolností ho stavěli?

0 0
možnosti
PS

P58e13t56r 39S36u65s34k58e

22. 4. 2021 16:22

Miškin a Čepiga budou mít zakázán vstup do Itálie. ;-D

3 0
možnosti
LN

O čem se v českém i zahraničním tisku skoro nemluví je to, že za společností Atlantia, potažmo Autostrade per Italia stojí rodina Benneton. Ti s oblečením.

0 0
možnosti
MB

No u nas uz se Studenka vysetruje 12 let a porad nic, tak uvidime kdo to stihne driv, jestli my nebo italove

15 0
možnosti
JN

Pád mostu ve Studénce spadnul pod stůl... ;-O

6 0
možnosti
PP

P18e16t29r 70P31a31u19l51u27s

22. 4. 2021 14:10

Ja bych to hodil na Serjozu s Ivanem a jednotku 98546. Vyhosti se par rusaku a problem je vyresen :D

4 5
možnosti
DZ

Moc vodky koukám. Uberte, nedáváte to.

9 0
možnosti