Lidé na ulici v italské Neapoli (25. září 2020) | foto: Reuters

Itálie zařadila Česko mezi rizikové země, lidé musí předložit negativní test

  • 81
Itálie zařadila Česko mezi rizikové země. Pro vstup na její území tak bude nutné předložit negativní test na koronavirus starý maximálně 72 hodin. Na Twitteru o tom informovalo české ministerstvo zahraničí. Zároveň upozornilo na to, že ještě není jasné, odkdy začne Itálie předkládání testů vyžadovat.

Podle ministerstva zahraničí je kromě absolvování testu v Česku možné podstoupit i rychlotest po příletu na některé z italských letišť. Doposud Itálie požadovala negativní testy na covid-19 jen pro přijíždějící z Chorvatska, Řecka, Malty, Španělska a některých francouzských regionů.

Negativní test na covid-19 požadují po lidech cestujících z České republiky také další země, například Řecko. Další státy, jako například Švýcarsko či Nizozemsko, vyžadují po příjezdu z Česka povinnou karanténu, a to i pro ty, kteří byli negativně testováni. Celkový seznam omezení pro turisty z Česka lidé najdou na mapě cestovatele zveřejněné na internetových stránkách ministerstva zahraničí.

Prymula opět proti covidu přitvrdí. Terčem jsou hlavně volnočasové aktivity

V České republice v posledních dnech počet nakažených stále roste. Například v úterý jich přibylo 4 457.  Z toho důvodu ministr zdravotnictví Roman Prymula ve středu oznámil, že v pátek přijdou další opatření proti novému typu koronaviru. Týkat by se měla převážně volnočasových aktivit.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video