Indové ubili "čarodějnici" sekerou

- Na indickém venkově dosud není neobvyklý lov na domnělé čarodějnice a jejich lynčování. V úterý byla ve vesnici Malda sekerou ubita šedesátiletá Sumi poté, ji shromáždění obce prohlásilo za čarodějnici.

Podezření z ženiných nadpřirozených schopností se zrodilo v hlavě Nabina Hansdy po náhlé smrti jeho nemocného syna Anila, který stařenu před dvěma měsíci nařkl z čarodějnictví. Anilův otec se vydal k místnímu kmenovému jaanguruovi, lovci čarodějnic, a když ten stařeniny schopnosti vládnout černou magií potvrdil a navíc dodal, že Sumi má prsty v náhlém skonu jeho syna, ztropil Nabin poplach.
Shromáždění vesničanů rozhodlo, že žena musí zemřít.
Nabin Hansda nato popadl sekyru a před zraky všech obyvatel Maldy a ženiných příbuzných začal stařenu sekat na kusy. Rodina nebohé domnělé čarodějnice nesebrala odvahu k protestu proti rozhodnutí celé vesnice, jen Sumin syn Chutka se rozběhl pro pomoc na nejbližší policejní stanici v obci Gajole.
Místní strážník přispěchal, ale nalezl stařenino tělo v kaluži krve na zemi.
Podle dostupných hlášení nebyl následně nikdo zatčen.

Výlet čarodějnic - perokresba Hanse Baldunga (1480-1545)


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: NATO

Video