Cesta se změnila v peklo. Pár v Indii přepadli, ženu znásilnilo sedm mužů

  • 197
Cesta kolem světa na motorkách se pro španělský pár při přejezdu Indie změnila v peklo. Během stanování mimo kemp si na ně počíhalo sedm mužů, kteří je zbili a bezmocnou ženu přes dvě hodiny znásilňovali. Čtyři agresory už policie vypátrala, zbylí jsou na útěku.

Incident se odehrál v pátek večer. Vicente a Fernanda o něm po pár hodinách informovali v sérii krátkých videí na svém instagramovém účtu, kde je sleduje dvě stě tisíc lidí.

„Stalo se nám něco, co bychom nikomu nepřáli. Znásilnilo mě sedm mužů, zmlátili nás a okradli. Nepřišli jsme o moc věcí, bylo jasné, že jejich hlavním cílem bylo mě znásilnit,“ popsala osmadvacetiletá žena.

V jednom z videí hrůzný zážitek popsal i její manžel Vicente. „Teď jsme v nemocnici, společně s policií. Útočníci mi dali na krk nůž a křičeli, že mě zabijí. Fernandu znásilnili, bylo jich sedm. Sedm mužů, zkurvy..ni,“ sdělil otřesený muž.

Na tváři motorkářky jsou na snímcích patrné šrámy. Vicente vyvázl s vyraženými zuby a nateklými rty. „Několikrát mě praštili helmou do hlavy, celou pusu mám na kaši,“ dodal.

Fernandě se po útoku podařilo dostat k nedaleké silnici, kde krátce před půlnocí zastavila policejní hlídku. Strážníci ji spolu s přítelem převezli do nemocnice. Policie pro lokální televizní stanici uvedla, že šlo o hrůzný incident a pachatelé budou tvrdě potrestáni. Čtyři z nich už jsou za mřížemi, další se podařilo identifikovat a policie po nich pátrá.

Španělští dobrodruzi vyrazili na cestu kolem světa před pěti lety z Barcelony, zatím navštívili 66 států. Jejich videa mají statisíce zhlédnutí. Naposledy projeli Srí Lanku, následně chtěli přes Indii zamířit do Nepálu. Vzhledem k děsivému zážitku se však jejich další plány pochopitelně odkládají.

Znásilnit ženu je normální, věří Indové. Dochází k tomu každých 25 minut

Podle statistik z roku 2022 v miliardové Indii policie registruje 90 znásilnění denně, stovky dalších však podle lidskoprávních organizací oběti tají ze strachu z odplaty či kvůli nedůvěře v policii, píše Sky News. Když už se případ dostane před soud, ve většině případů je pachatel osvobozen. Odsouzením a tvrdými tresty ve většině případů končí jen medializované případy.

V roce 2012 Indie zavedla právní reformy – rozšířila definici znásilnění a ze stalkingu a voyeurství udělala trestné činy. Mnozí si ale stěžují, že tato opatření nejsou dostatečná, neboť zprávy o nových útocích a vraždách jsou v Indii téměř na denním pořádku.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Témata: Indie, policie, silnice

Video