Šli pohřbít své zemřelé dítě, našli čtyřdenní holčičku zakopanou zaživa

  • 15
Indický pár, který na hřbitově pohřbíval vlastní dítě, narazil na hrozivé překvapení. Během kopání hrobu našli teprve čtyřdenního novorozence, kterého někdo pohřbil zaživa. Dítě se podařilo přepravit do nemocnice, kde je nyní v péči lékařů.

O neočekávaném nálezu informovala televize CNN. Manželský pár dítě nalezl minulý týden na hřbitově ve státě Uttarpradéš na severu země. Pohřbívali vlastní dítě, které zemřelo v nemocnici. Když začali kopat do země, uslyšeli pláč. Poté, co odstranili vrstvu hlíny, objevili hliněný džbán, uvnitř kterého bylo plačící novorozeně.

V Indii roste počet potratů kvůli pohlaví

Dívku místní bezpečnostní služba ihned odvezla do blízké nemocnice. „Dítě mělo několik infekcí a vážilo pouze 1,5 kilogramu,“ uvedl lékař Alka Sgarna.

Jiný jeho kolega poznamenal, že čerstvě narozené děti potřebují méně kyslíku. I díky tomu nejspíše holčička přežila několik hodin pod zemí. Nyní je hospitalizována na jednotce intenzivní péče. Měla problémy s dýcháním a proto musela být napojena na respirátor.

Místní policie začala pátrat po jejích rodičích, kterým hrozí obvinění z pokusu o vraždu.

Indie je na chvostu žebříčku OSN v rovnosti pohlaví a rodiny tam dlouhodobě preferují syny před dcerami. Podle neziskové organizace Invisible Girl Project tam kvůli tomu každoročně dochází k tisícům potratů kvůli pohlaví dítěte, přestože jsou selektivní potraty již od roku 1994 nezákonné. Na tisíc chlapců připadá v zemi jen 850 až 920 dívek.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video