(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Filip Marvan, Rungo.cz

Ve Vysokých Tatrách zemřel český horolezec, zabil ho padající kus skály

  • 8
Ve Vysokých Tatrách přišel v pondělí o život český horolezec. Podle vyjádření záchranné služby ATE ho zasáhl do hlavy padající kus skály. Zemřel na místě.

Vrtulníková záchranná služba ATE o nehodě informovala na svém webu s tím, že neštěstí se stalo v Medené kotlině pod stěnou skalního vrcholu Ušatá veža. Zde horolezce zasáhl do hlavy kus padající skály.

„Lékař leteckých záchranářů musel být do terénu spuštěn pomocí navijáku. I přes použití přilby byla zranění horolezce neslučitelná se životem a ani rychlý zásah záchranářů mu už nedokázal pomoci,“ uvedla ve svém vyjádření záchranná služba. Dodala, že muž zraněním na místě podlehl.

Mluvčí ATE Zuzana Hopjaková portálu iDNES.cz poté řekla, že muž byl na místě se skupinou lidí, kteří mu zavolali pomoc. Jeho věk záchranáři zatím neznají, podle Hopjakové byl ale velmi mladý.

Vysoké Tatry

Vysoké Tatry

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video