Hora Täschhorn ve Švýcarsku

Hora Täschhorn ve Švýcarsku | foto: Profimedia.cz

Ve švýcarských Alpách zahynuli dva čeští horolezci

  • 87
Ve Švýcarsku zahynuli dva čeští horolezci, zřítili se z výšky několika set metrů na hoře Täschhorn poblíž horského střediska Saas Fee v kantonu Valais. Nezvěstní byli několik dní, jejich těla našli v úterý.

Naposledy příbuzní o mužích podle deníku Blick slyšeli minulý pátek, když z horské chaty ohlásili záměr vylézt na horu. V úterý byli nahlášeni jako nezvěstní a ve stejný den byla nalezena jejich těla na úpatí hory. Záchranáři je vyprostili pomocí helikoptéry. 

Oba Češi se minulý pátek ohlásili z horské chaty Mischabeljoch-Biwak nad Saas Fee. Říkali, že chtějí zdolat horu Täschhorn. Od té doby o nich nikdo neslyšel a policie zahájila pátrací operaci, uvedl Blick.

Nyní je jisté, že oba horolezci jsou po smrti. Záchranáři vyprostili jejich těla s pomocí vrtulníku. Podle prvních zjištění se zřítili z výšky několika stovek metrů. Policie kantonu Valais uvedla, že oběti teprve mají být formálně identifikovány.  Webové stránky švýcarské policie uvádějí, že státní zástupce již zahájil vyšetřování neštěstí.

Hora Täschhorn se nachází poblíž horského střediska Saas Fee v kantonu Valais nedaleko hranic s Itálií. Hora se nachází v nadmořské výšce 4 491 metrů. 

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video