(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: MAFRA

Operátoři pražské tísňové linky na dálku zachránili život dívce v Hongkongu

  • 39
Operátoři pražské tísňové linky řešili v neděli odpoledne velmi neobvyklý případ. Dovolal se jim muž, který se nepohodl se svou přítelkyní a ta hrozila skokem z okna. Poté co začal diktovat adresu, však operátorka zjistila, že čeští záchranáři na místo jen tak nedorazí.

Muž totiž začal diktovat adresu své čínské přítelkyně v Hongkongu. Operátorky operačního střediska pražských hasičů, kam se muž dovolal na čísle 112, naštěstí zareagovaly velmi pohotově, informoval iDNES.cz Hasičský záchranný sbor hlavního města Prahy.

Hovor každých dvanáct vteřin. Na linku 112 volají lidé nejméně v dubnu

Nejprve se pokoušely kontaktovat čínskou ambasádu, tam se jim však nepodařilo dovolat. Poté se obrátily na operační středisko generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru.

Zde jejich kolegové využili mezinárodní kontakty a obrátili se na zastoupení České republiky v Číně, které již předalo informaci dál místní policii.

Ta začala po dívce hned pátrat a dívku se nakonec podařilo zavčas zachránit.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video