Dělníci se zřítili z lešení v německém Hamburku. Na následky pádu pět z nich...

Dělníci se zřítili z lešení v německém Hamburku. Na následky pádu pět z nich zemřelo. (30. října 2023) | foto: Profimedia.cz

Na stavbě v Hamburku se zřítilo lešení, zemřeli tři dělníci

  • 6
Čtyři dělníci zemřeli na stavbě v německém Hamburku, když se ze zatím nevyjasněných příčin zřítilo lešení ve výtahové šachtě, na němž pracovali. Jeden dělník se vážně zranil, oznámili hasiči. Nikdo další se už nepohřešuje. Mrtví dělníci podle úřadů pocházeli z Bulharska.

Dělníci se zřítili z osmého patra a části lešení se v šachtě nahromadily od přízemí až po úroveň druhého patra. Kvůli tomu je pátrání po pohřešovaných komplikované.

„Je tam velké množství součástí, které je třeba zabezpečit, abychom se patro po patru dostali až dolů,“ popsal mluvčí hasičů. Zatím se podařilo vyprosit jednoho muže, který utrpěl těžká zranění.

Lešení bylo ve výtahové šachtě v budoucím komplexu, jehož součástí bude obchodní pasáž, gastronomické podniky, kanceláře a hotely. Hotový má být příští rok na jaře. Podle agentury DPA jde o největší staveniště v severoněmeckém přístavním městě.

Na místo se sjelo 60 záchranářských vozů, přiletěl vrtulník. Asi 700 dělníků muselo kvůli neštěstí stavbu dočasně opustit. Případ vyšetřuje policie.

,

Atentát na Roberta Fica

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu 15. května postřelil útočník v obci Handlová před kulturním domem, kde předtím zasedala slovenská vláda. Politik skončil ve vážném stavu v nemocnici. Podezřelého z útoku policie zadržela.

Video